Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hermannová s Williams nestačily na brazilský pár a do play-off nepostoupily

České plážové volejbalistky Barbora Hermannová s Martinou Williams prohrály i třetí utkání a z mistrovství světa vypadly. V Římě nestačily na brazilský pár Duda, Ana Patrícia, kterému podlehly 0:2. 

Barbora Hermannová
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Ožana

"Naše výsledky asi nejsou úplně překvapivé. Obě jsme se shodly na tom, že každá dokážeme hrát líp. V klíčovém prvním zápase proti Rakušankám se nám ani jedné moc nedařilo v mnoha herních aspektech, což nás z celého mistrovství štve asi nejvíc," uvedla Hermannová.

Hermannová s Williams, jež narychlo zaskočila za zraněnou Marii-Sáru Štochlovou, si v prvním setu nedokázaly poradit se 194 cm vysokou blokařkou Anou Patrícií a prohrály jasně 12:21. Ve druhé sadě se Češky ve vedru zlepšily a po vyrovnaném úvodu si vypracovaly až čtyřbodový náskok, který držely do stavu 18:14.

Poté ale tvrdá smeč Any Patrície trefila Hermannovou do obličeje a zlomila jí sluneční brýle. Češky vypadly z tempa, naopak druhý nasazený brazilský pár otočil skóre a čtyřmi body v řadě zápas ukončil. Při mečbolu si Ana Patrícia připsala sedmý blok v utkání, druhý set ovládly Brazilky poměrem 21:19.

"Paradoxně jsme nejlepší zápas zahrály dnes proti Brazilkám, kde jsme už neměly co ztratit. Takže jsme do toho šly s čistou hlavou a bez velkých očekávání a podařilo se nám hrát za celou dobu nejlépe," řekla Hermannová.

Do play-off postoupí z každé skupiny první dva týmy a čtyři nejlepší z třetích míst. Osm zbývajících dvojic na třetí příčce se utká o poslední čtyři volná místa. Za vítěznými Brazilkami skončila čínská dvojice Wang Fan, Sia Sin-i, jež v souboji o druhou příčku porazila Rakušanky Katharinu Schützenhöferovou a Lenu Plesiutschnigovou 2:0.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Římě:

Ženy:

Skupina B:

Duda, Ana Patrícia (2-Braz.) - Hermannová, Williams (23-ČR) 2:0 (12, 19) .

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články