Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hermannová a Nausch Sluková vyzrály na Španělky a na ME slaví bronz

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková získaly na mistrovství Evropy bronzové medaile. V utkání o třetí místo dnes v Haagu zvítězily nad Španělkami Lilianou a Elsou, které za stavu 21:18 a 20:16 zápas vzdaly. České reprezentantky přidaly bronz ke stříbrným medailím z předloňského kontinentálního šampionátu.

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest

Druhé nasazené se dokázaly bleskově otřepat ze ztraceného semifinále proti Nizozemkám Sanne Keizerové a Madelein Meppelinkové, které měly také dobře rozehrané. Domácí dvojici ale nakonec podlehly 22:20, 17:21 a 12:15, i když ve třetím setu vedly 11:9. V klíčové pasáži byly Češky nepřesné.

"Tam jsme si to v důležité chvíli nahrály dvakrát úplně do bloku, pak blbě. V závěru jsme dostaly eso, pak skoro eso. Podmínky jsou těžké, hrozně fouká, točí se to," řekla po zápase Sluková. Hodinu a půl po dohrání semifinále musely nastoupit k duelu o třetí místo proti Španělkám Lilianě a Else.

V úvodu zápasu hned nabraly tříbodovou ztrátu a celý úvodní set prohrávaly. Poprvé se dostaly do vedení za stavu 19:18 a sadu vyhrály 21:18. Ve druhém setu po několika zaváháních Hermannové prohrávaly 1:5, ale česká reprezentantka se oklepala a druhé nasazené záhy srovnaly krok.

Když Hermannová se Slukovou vedly 20:16, vzaly si Španělky čas na ošetření. Liliana totiž celý dnešní program odehrála se zlomeným malíčkem pravé ruky, který měla zatejpovaný. I když do té doby Španělky hrály bez výraznějších problémů, proti mečbolu se už na kurt nevrátily a utkání tak skončilo předčasně.

Hermannová se Slukovou v Haagu pomstily krajanky Lenku Háječkovou a Hanu Kvapilovou, které před šesti lety na ME na tamní pláži zápas o bronz s tímto španělským týmem prohrály. Pro nejlepší českou mužskou dvojici skončil turnaj v osmifinále.

Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli s ruským párem Konstantin Semjonov, Ilja Lešukov 20:22, 12:21.

ME v plážovém volejbalu v Nizozemsku:

Muži:

Osmifinále: Semjonov, Lešukov (19-Rus.) - Perušič, Schweiner (16-ČR) 2:0 (20, 12).

Ženy:

Semifinále: Keizerová, Meppelinková (15-Niz.) - Hermannová, Nausch Sluková (2-ČR) 2:1 (-20, 17, 12).

o 3. místo: Hermannová, Nausch Sluková - Liliana, Elsa (17-Šp.) 2:0 (18, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články