Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vraštil a Šimánek dojeli v úvodním SP v Bělehradě na těsném třetím místě

V Bělehradě odstartovala veslařská sezona Světového poháru. V nedělním finále A se po těsném finiši čeští dvojskifaři Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek umístili na třetím místě. Kristýna Neuhortová s Veronikou Činkovou dojely jako šesté. O medailové umístění bojovala i Lenka Antošová, nakonec skončila pátá.

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek vstoupil do nové sezony, jejímž vrcholem bude mistrovství světa v Račicích, třetím místem v úvodním závodě Světového poháru v Bělehradě. Z vítězství se radovali Švýcaři Jan Schäuble a Raphaël Ahumada Ireland, za kterými čeští reprezentanti zaostali o dvě sekundy.

Čtvrtá posádka z loňských olympijských her v Tokiu v Srbsku vyhrála rozjížďku i semifinále, nedělní finálovou jízdu začali Vraštil se Šimánkem pozvolně. Na prvním mezičase 500 metrů byli šestí, postupně se posouvali vpřed a dostali se až na druhé místo za suverénní Švýcary. Ve finiši ale neodolali ataku španělské dvojice Manel Balastegui, Caetano Horta a po fotofiniši klesli na třetí pozici.

Skifařka Lenka Antošová obsadila ve finále odloženém kvůli nepřízni počasí o 40 minut páté místo. Zkušená veslařka, která v minulých letech startovala na dvojskifu, dobře odstartovala. Na prvním mezičasu byla druhá a držela se ve skupině bojující za suverénní Nizozemkou Karolien Florijnovou o druhé až páté místo. Už v polovině trati byla ale Antošová pátá a nakonec za vítězkou zaostala o 17 sekund.

Šesté místo obsadil dvojskif lehkých vah Kristýna Neuhortová, Veronika Činková.

Další čtyři české posádky se představily ve finále B. Pavlína Flamínková a Radka Novotníková na dvojce bez kormidelnice svou poslední jízdu vyhrály a celkově skončily sedmé. Jan Cincibuch a Jakub Podrazil obsadili na dvojskifu druhé místo. Skifařka Anna Šantrůčková i párová čtyřka Filip Zima, Dalibor Neděla, Tomáš Šišma, Jan Fleissner dojeli třetí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články