Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Všichni čeští kajakáři si v Krakově zajedou semifinále. Fišerová postoupila i na kánoi

Českým vodním slalomářům se vydařila kvalifikace do závodu Světového poháru v polském Krakově. V sobotním semifinále se na kanále představí skoro všichni závodníci včetně druhé ženy kvalifikace Amálie Hilgertové a čtvrtého Jiřího Prskavce. Tereza Fišerová se může radovat hned dvakrát, kromě účasti v kajakářském závodě si z prvního místa zajistila také závod kanoistek.

Amálie Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Z české reprezentace v dnešní kvalifikaci neuspěl jen kanoista Tomáš Rak, který na postup těsně nedosáhl ani ve druhé jízdě. Všichni ostatní si zajistili víkendový start hned v prvních jízdách.

Na kánoi postoupily s čistě jedoucí Fišerovou do nedělního semifinále bez penalizací i osmá Martina Satková a jedenáctá Jana Matulková. Rovněž Hilgertová mezi kajakářkami ani jednou nechybovala a za vítězkou kvalifikace na sobotní závod Ricardou Funkovou z Německa zaostala o 86 setin sekundy.

Čistou jízdu předvedla Fišerová i na kajaku a se ztrátou téměř pěti sekund byla devátá. V semifinále se představí i Barbora Valíková, která v kvalifikaci obsadila 15. příčku.

Olympijský vítěz Prskavec zaostal o sekundu za Italem Giovannim de Gennarem, který zopakoval týden starý kvalifikační triumf z úvodního závodu SP v pražské Troji. Obhájce celkového prvenství v seriálu Vít Přindiš byl s třísekundovou ztrátou dvanáctý. Kvalifikaci zvládl také Ondřej Tunka, jenž obsadil 17. pozici.

Mezi kanoisty prošel Václav Chaloupka do semifinále s dvousekundovou penalizací z desátého místa. Stříbrný olympijský medailista Lukáš Rohan nasbíral čtyři trestné sekundy a byl v kvalifikaci třináctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články