Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Slalomáři vylovili z kanálu v Ivrei další tři medaile, Satkovou připravil "šťouch" o zlato

Kajakář Štěpán Venc a kanoistka Gabriela Satková získali stříbro na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu v Ivrei. Vedle juniora Vence a Satkové v třiadvacítkách se na stupně vítězů prosadil ještě Vojtěch Heger, třetí v závodě kanoistů do 23 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi vybojovali na šampionátu do 23 let tři medaile

Satkovou připravil o nejcennější medaili jeden "šťouch", nakonec dojela se ztrátou 1,66 sekundy za Italkou Elenou Borghiovou. Čtvrté Tereze Kneblové unikl bronz o dvě a půl sekundy, Eva Říhová byla těsně za ní.

"Trochu jsem si závod ztížila tím, že jsem byla první jak v kvalifikaci, tak v semifinále. O to větší byly nároky a jsem ráda, že jsem to i přesto zvládla. Start byl nepříjemný, protože jsem slyšela holky přede mnou. Ale dala jsem se dohromady a předvedla krásnou jízdu. Ten ťuk mě popravdě ani nemrzí, jsem strašně ráda za stříbro," uvedla Satková, jež se v Itálii podílela na zlatech v hlídkách kanoistek i kajakářek.

Heger zvládl trať čistě, ale jednu branku podjel a musel se vracet. V konečném pořadí nestačil jen na vítězného Francouze Mewena Debliguyho a Poláka Kacpera Stubu. Vítěz semifinále Martin Kratochvíl si připsal dva doteky a skončil osmý.

Stejně jako Heger byl bezchybný i Venc, jenž při debutu na MSJ ztratil na zlato necelé dvě sekundy. "Určitě tam byla místa, kde se daly vteřinky nahnat, i protivodu jsem mohl zvládnout rychleji, ale za stříbro jsem opravdu moc rád. Je to neuvěřitelné. Vůbec jsem si nedokázal představit, že by se to mohlo povést - poprvé na mistrovství světa a hned s medailí," radoval se osmnáctiletý reprezentant.

Matyáš Novák skončil s jedním dotekem branky čtvrtý. Juniorské kajakářky se jako jediné na stupně vítězů neprosadily. Nejlepší byla na pátém místě Olga Samková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články