Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Bramborová medaile Kudějovou nemrzela. Byla jsem strašně ráda už za finále, přiznala

Kajakářka Kateřina Kudějová si nejlepší výsledek sezony schovala na nejdůležitější závod. I proto byla se čtvrtým místem na mistrovství světa ve vodním slalomu v Seu d'Urgell spokojená a příliš ji nemrzelo, že si neodveze medaili.

Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK/PR autor: Martin Hladík

"Jsem šťastná, protože se mi ani nesnilo, že se dostanu takhle vysoko. Byla jsem strašně ráda jen za finále," řekla Kudějová, která postoupila z druhého místa v semifinále.

"Na začátku mi to tam trochu skřípalo, alespoň mám takový pocit. Čas byl ale ještě rychlejší než v první jízdě, takže jsem velice spokojená," uvedla po finále devětadvacetiletá závodnice, kterou od medaile dělilo 99 setin sekundy.

Po šestnácté z 25 branek ztrácela na vítěznou Slovinku Evu Terčeljovou jen 16 setin sekundy. "Pak jsem trošku skočila do protivody víc, než jsem měla, a trošku jsem se zasekla. Nevím, jak to vypadalo v reálu. Měla jsem ale takový pocit," řekla Kudějová k průběhu finálové jízdy.

Mistryně světa z roku 2015 završila sezonu nejlepším letošním výsledkem. Úvod roku se jí vůbec nevydařil a na Světových pohárech třikrát za sebou skončila v semifinále, pak ale šly její výkony nahoru.

"Řekla jsem si, že už to dál takhle nepůjde a že se musím srovnat. Začala jsem na závody nastupovat s něčím jiným a nějak jsem to prolomila," uvedla Kudějová.

Za nezdary na začátku sezony prý byla i psychika. "Musím říct, že jsem trošku podcenila boj o nominaci do národního týmu. S Jiřím Prskavcem jsem jela trénovat do Španělska, a jak jsem si následně místo v reprezentaci zajistila jako poslední a velmi těsně, nesla jsem to těžce. Určitý čas jsem se s tím srovnávala," přiznala.

Ve Španělsku nyní získala bonusové body do národního nominačního boje pro příští rok, který bude specifický. Na olympiádu pojede jen jedna česká kajakářka.

"To je skvělé. Bude se mi lépe nastupovat do dalších závodů. Ale já byla v podobné pozici před Riem. Jsme teprve na začátku, uvidí se příští rok," řekla Kudějová, která se před třemi lety do Ria probojovala a pod pěti kruhy skončila desátá. "Na olympiádě to bylo zklamání, protože tam není taková konkurence," uvedla.

Pro vodní slalomáře závodem v Seu d'Urgell skončila sezona, Kudějová bude pár dní odpočívat ve Španělsku a pak se ještě intenzivněji vrhne do učení. Končí totiž inženýrské studium na Vysoké škole ekonomie a managementu v Praze.

"Učila jsem se i tady. Ve čtvrtek a v pátek jsem to vynechala, protože mi to nedělá dobře, ale snažila jsem se učit i předtím," řekla Kudějová. Nejprve se s přítelem chystá na výlet do Andorry a poté k oceánu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články