Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fantastický počin Martincové. V Ostravě vyřadila finalistku Roland Garros Pavljučenkovovou

Velký úspěch si na turnaji WTA v Ostravě připsala Tereza Martincová. Česká tenistka ve 2. kole vyřadila letošní finalistku Roland Garros a nasazenou pětku, Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, 7:6 a 7:6 a zahraje si páteční čtvrtfinále. V něm narazí na Marii Sakkariovou, jež porazila na divokou kartu hrající Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:4, 6:2. Přímé přenosy dalších zápasů sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Martincová navázala na Petru Kvitovou, která postoupila do čtvrtfinále už ve středu. Turnajová dvojka Kvitová se v pátečním čtvrtfinále (nejdříve od 18:00) utká s Jil Teichmannovou. Švýcarka na závěr čtvrtečního programu zdolala Alison Riskeovou z USA 6:3, 1:6, 6:4.

Martincová v utkání se světovou třináctkou Pavljučenkovovou prohrávala v prvním setu 3:5, ale vynutila si tie-break, v kterém uspěla poměrem 7:5. Ve druhém setu získala vedení 5:1, ale při podání ruské tenistky nevyužila dva mečboly a Pavljučenkovová trpělivou hrou srovnala na 5:5.

Ani za stavu 6:5 nedokázala Martincová utkání napotřetí dopodávat a rozhodla až v tie-breaku. Nakonec proměnila čtvrtý mečbol, poté co soupeřka poslala míč do autu.

"Bylo to těžké. Je jednou z nejlepších hráček a ukázala mi, jak se hraje v důležitých momentech. Ani nevím, jak se mi to povedlo. Od stavu 1:5 začala hrát neskutečně, nezkazila balon a musela jsem si to uhrát. Jsem nadšená, že jsem to dokázala," řekla unavená Martincová na kurtu.

Děkovala za podporu fanouškům. "Přijela jsem sem naprosto vyčerpaná. Jsem vyčerpaná, a pořád hraju a je to díky divákům. Člověk ze sebe dokáže dostat nemožné," prohlásila.

V prvním dnešním utkání v Ostravar Areně uspěla Kazaška Jelena Rybakinová, která porazila 6:3, 2:6 a 6:1 kvalifikantku Magdu Linetteovou. V boji o semifinále se sedmá nasazená Rybakinová utká s další Polkou Igou Šwiatekovou, turnajovou jedničkou.

Ostrava Open (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Martincová (ČR) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), Bencicová (3-Švýc.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 6:3, Sakkariová (4-Řec.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:2, Rybakinová (7-Kaz.) - Linetteová (Pol.) 6:3, 2:6, 6:1, Teichmanová (Švýc.) - Riskeová (USA) 6:3, 1:6, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Christianová, Routliffeová (3-USA/N. Zél.) - Heisenová, Voráčová (Něm./ČR) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články