Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Martincová utekla z mečbolu a udolala v Ostravě Siniakovou v tie-breaku třetí sady

Tereza Martincová vyhrála bitvu českých tenistek v 1. kole turnaje WTA v Ostravě. V souboji hráček startujících na divokou kartu odvrátila v duelu s Kateřinou Siniakovou mečbol a zvítězila 5:7, 6:4 a 7:6 za tři hodiny a šest minut.

Tereza Martincová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"I když je to první kolo, tak je to cenná výhra. Kačka hraje skvěle, musíte se nadřít, abyste Kačku porazili. A jsem ráda, že můžu doma zahrát další zápas," řekla Martincová.

Ve druhém kole se šestadvacetiletá hráčka střetne s letošní finalistkou Roland Garros a turnajovou pětkou Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska.

"Trénovaly jsme tady spolu a překvapilo mě, jak hraje. Je to světová třída, nemám co ztratit a zkušenosti s nejlepšími potřebuju získávat," dodala.

Ve vyrovnaném utkání plném dlouhých výměn ztratily obě hráčky šestkrát servis. V první sadě zvládla koncovku lépe Siniaková, ve druhé dobře bránící Martincová.

Ve třetím setu šla Siniaková do brejku na 1:0, ale v šesté hře soupeřka srovnala na 3:3 a další brejk už nepřišel.

Duel rozhodl tie-break, který odrazil vývoj utkání. Siniaková začala skvěle a vedla 5:0, ale poté slavila úspěch Martincová a vyrovnala na 5:5.

"Jediné, co si můžu za stavu 0:5 říct, že už je to úplně v pr..., ale je to tenis a nesmí se do posledního míče přestat věřit, že by se to nedalo otočit. Tenis je v tom krásný. Říkala jsem si, zkus to uhrát míč po míči a nezkazit," uvedla Martincová.

První mečbol měla Siniaková, ale trefila síť. "Vidíte, ani nevím, že měla mečbol," divila se Martincová.

Sama posléze uspěla při druhém mečbolu díky chybě soupeřky. "Předvedly jsme výborný výkon, těžké výměny," zhodnotila Martincová zápas.

Z atmosféry byla nadšená. "Byla neskutečná. Diváci fandili fajn na obě strany, podporu jsme měly dobrou obě dvě."

Ještě v delším dramatu porazila Kazaška Julia Putincevová Číňanku Čang Šuaj 5:7, 7:6, 6:4. Na kurtu hráčky strávily tři hodiny a 24 minut.

Nejdelší zápas ženské dvouhry letos odehrály Kristína Kučová a Jekaterina Gorgodzeová, které v Gdyni bojovaly ve čtvrtfinále ještě o půl hodiny déle.

Putincevová ztratila úvodní set po hodině a čtvrt v koncovce a ve druhé sadě čelila za stavu 4:5 při podání Číňanky mečbolu. Dokázala ho ale odvrátit a výhrou 9:7 v tie-breaku si vynutila třetí set.

Ten jako jediný trval méně než hodinu, reprezentantka Kazachstánu ho získala za 56 minut a zajistila si právo vyzvat ve 2. kole nejvýše nasazenou Igu Šwiatekovou z Polska.

Ostrava Open (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Putincevová (Kaz.) - Čang Šuaj (Čína) 5:7, 7:6 (9:7), 6:4, Pavljučenkovová (5-Rus.) - Konjuhová (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:1, Martincová - Siniaková 5:7, 6:4, 7:6 (9:7), Teichmannová (Švýc.) - Kerberová (6-Něm.) 6:2, 6:3, Rybakinová (7-Kaz ) - V. Kuděrmětovová (Rus.) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články