Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková je ve čtvrtfinále Prague Open, hvězdný pár Strýcová - Halepová se loučí

O překvapení na úkor druhé nasazené se na Prague Open postarala Kristýna Plíšková, která ve druhém kole zdolala Petru Martičovou z Chorvatska 6:1, 7:5. Dohrávku prvního kola naopak nezvládla Kateřina Siniaková, jež se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou prohrála 3:6, 6:3, 0:6. Ve čtyřhře poté nečekaně skončil pár Barbora Strýcová - Simona Halepová, v super tie-breaku se totiž musel sklonit před ruskou dvojicí Veronika Kuděrmetovová - Anastasija Pavljučenkovová.

Osmadvacetiletá Plíšková vzala světové čtrnáctce Martičové první set za 21 minut. Ve vyrovnané druhé sadě získala brejk v jedenácté hře a utkání následně dopodávala. "Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech," řekla v rozhovoru České televizi.

Martičová hrála s ovázaným levým stehnem a tejpem na obou lýtkách. Za stavu 3:2 ve druhé sadě si nechala ošetřit levé chodidlo. "Sleduji ji a od turnaje v Palermu má ošetření v každém utkání, takže to nebylo překvapení. Každá z nás cítí nějaký sval," podotkla Plíšková.

V zápase si 69. hráčka světového žebříčku Plíšková pomohla devíti esy. Její další soupeřkou bude Rumunka Ana Bogdanová, která s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou hrát nemusela a postoupila bez boje.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková postupuje, Siniaková a Strýcová končí

Na dvorcích areálu ve Stromovce si Plíšková zahrála před třemi lety finále turnaje WTA. "Sedí mi to tady, natrénovala jsem zde spoustu hodin. Antuka už není můj nepřítel jako dřív, tak nějak se s tím sžívám," usmála se svěřenkyně trenéra Jaroslava Levinského, někdejšího finalisty smíšené čtyřhry na Australian Open.

Siniaková v dohrávce singlu neuspěla, v deblu naopak ano

Zápas Siniakové se Zidanšekovou byl v úterý přerušen kvůli tmě za stavu 3:6 a 6:3. Rozhodující set české tenistce rychle utekl, příliš chybovala a utržila "kanára". "Stav vypadá šíleně, ale první čtyři gemy šly přes shody a výhody, ale ani jeden jsem neuhrála. A pak to šlo se mnou dolů," komentovala Siniaková. Její slovinská soupeřka se ve čtvrtek utká o čtvrtfinále s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Z Češek tak už vedle Plíškové zůstala ve dvouhře jen Barbora Krejčíková, která dostala do soutěže divokou kartu. Ve druhém kole se ve čtvrtek střetne s nejvýše nasazenou světovou dvojkou Halepovou, jež po boku Strýcové kousala vyřazení v deblu.

Loňská šampionka Wimbledonu ve dvouhře Halepová a královna z All England Clubu ve čtyřhře Strýcová totiž prohrály s Ruskami 3:6, 6:3 a 8:10 v super tie-breaku. V něm přitom vedly už 7:2, ale náskok neudržely a při mečbolu hvězdná Rumunka chybovala.

Postup naopak oslavily nasazené jedničky Barbora Krejčíková se Siniakovou, které udolaly německo-rumunský pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Paarová 2:1 na sety.

Zápas začal v pondělí a kvůli dešti byl přerušen za stavu 6:4 a 3:6. Dohrával se tak super tie-break, jejž lépe zvládly Češky a za devět minut ho vyhrály 10:4. "Zvládly jsme ho skvěle," pochvalovala si Siniaková.

Prague Open je nový turnaj zařazený do narychlo sestaveného kalendáře WTA, do nějž zasáhla pandemie nemoci covid-19 a vynutila si na přelomu dubna a května i zrušení původně plánovaného J&T Banka Prague Open.

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225 500 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Martičová (2-Chorv.) 6:1, 7:5
Bogdanová (Rum.) - Curenková (Ukr.) bez boje
Mertensová (3-Belg.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:2

Dvouhra - 1. kolo:
Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (ČR) 6:3, 3:6, 6:0
Siegemundová (Něm.) - Šarífová (Egypt) 4:6, 6:0, 6:1

Čtyřhra - 1. kolo:
Hoeková, Wickmayerová (Niz./Belg.) - Kolodziejová, Malečková (ČR) 6:1, 1:6, 10:4
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Friedsamová, Paarová (Něm./Rum.) 6:4, 3:6, 10:4
Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) - Strýcová, Halepová (ČR/Rum.) 6:3, 3:6, 10:8

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články