Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Halepová utrpěla vítězství a čeká ji Krejčíková, dál jde i Plíšková

Na Prague Open si postup do druhého kola zajistila Kristýna Plíšková, která zdolala patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Dařilo se i Barboře Krejčíkové, jež si o postup do čtvrtfinále zahraje se Simonou Halepovou. Naopak končí sedmá nasazená Barbora Strýcová, která prohrála se Španělkou Sarou Sorribesovou. 

Plíšková vyhrála 6:2, 7:5 a ve druhém kole se utká s nasazenou dvojkou Petrou Martičovou z Chorvatska, která porazila Rusku Varzanu Gračevovou 7:6, 6:3. Na divokou kartu startující Krejčíková si místenku v další fázi zajistila po vítězství 6:4, 6:3. Nasazená jednička Halepová se nečekaně trápila, ale Hercogovou udolala 6:1, 1:6 a 7:6. 

České řady ve 2. kole ještě může rozšířit Kateřina Siniaková, která hraje se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Utkání bylo po setech 3:6 a 6:3 přerušeno pro tmu a bude se dohrávat ve středu.

Plíšková nepřipustila překvapení

S talentovanou Fruhvirtovou zahájila rodačka z Loun pondělní dohrávku mnohem lépe, než jak končila o den dříve. Do utkání vstupovala za stavu 3:2 a třemi hrami za sebou získala první set. Ve druhém vedla 5:3 a na returnu měla k dispozici duo mečbolů, ale ani jeden nedokázala proměnit a vzápětí ztratila servis. V jedenáctém gemu však opět sebrala podání Fruhvirtové a napodruhé už zápas ukončila. 

"Není jednoduché vstupovat do turnaje proti patnáctileté soupeřce. Tlak byl na mě, ale myslím si, že jsem zápas zvládla dobře," hodnotila v rozhovoru pro Českou televizi Plíšková, která mimo jné odvrátila osm z devítí brejkbolů.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová se v Praze na postup nadřela. Uspěly i Plíšková a Krejčíková

Fruhvirtová nestačila na 69. hráčku žebříčku WTA podruhé během dvou měsíců, ale porážku komentovala s nadhledem. "Byla to úžasná zkušenost. Jsem moc ráda, že jsem si mohla zahrát v hlavní soutěži," připomněla divokou kartu od pořadatelů.   

Krejčíková zužitkovala divokou kartu, Halepová se trápila

Úspěšná deblistka Krejčíková, 118. tenistka světa, uspěla v duelu s Tigovou v šesti z deseti her na returnu, což rozhodlo o vítězství. O čtvrtfinále si zahraje s favorizovanou Halepovou.

Světová dvojka v prvním setu jednoznačně dominovala, ale v dalším průběhu dlouho nenacházela recept na technickou hru slovinské soupeřky, jež si často pomáhala "kraťasy". Ve třetí sadě nicméně zúročila zkušenosti, a přestože neproměnila šest mečbolů, postoupila.  

"Bylo to hodně náročné, ale to je s Polonou vždy. Je důležité po šesti měsících vyhrát zápas. Jsem ráda, že jsem se vrátila výhrou," řekla.

Strýcová končí

Strýcová rozjela zápas se Sorribesovou (84. WTA) skvěle a vedla v první sadě 5:0, ale pak se vývoj otočil. "Začátek vypadal hrozně slibně, ale byl to jenom začátek a pak se to nepodařilo. Mrzí mě to, ale to se stává," řekla Češka. Španělka přestala kazit a srovnala krok, Strýcová nevyužila dva setboly a set ztratila v tie-breaku.

Ve druhém setu už na soupeřku nenašla zbraň, několikrát se při velké snaze doběhnout míč ocitla na antuce, ale udělala celkem 37 chyb a ve druhé sadě získala už jen jednu hru. "Byla jsem na sebe naštvaná. Hrát aktivně mi nešlo, pak jsem se snažila hrát pečlivě a to bylo takové, že jsem hrála příliš krátce," řekla.

Krátce před vstupem do turnaje vzdala účast v Praze Francouzka Fiona Ferroová, jež v minulém týdnu vyhrála v Palermu první turnaj WTA Tour po koronavirové pauze.

Úterní program na centrálním kurtu

Gračevová (Rus.) – Martičová (2-Chorv.) 6:7, 3:6
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (ČR) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (ČR) 6:2, 7:5  
Halepová (1-Rum.) – Hercogová (Slo.) 6:1, 1:6, 7:6
Tormová (Špa.) – STRÝCOVÁ (7-ČR) 7:6, 6:1
Zidanšeková (Slo.) – SINIAKOVÁ (ČR) - přerušeno

Úterní program na kurtu č. 10

Paoliniová (Ita.) – Mertensová (3-Bel.) 5:7, 6:4, 3:6
Tigová (Rum.) – KREJČÍKOVÁ (ČR) 4:6, 3:6
Giorgiová (Ita.) – Kosťuková (Ukr.) 4:6, 6:2, 7:6
Bogdanová (Rum.) – Sandersová (Aus.) 6:1, 6:1
Siegemundová (Něm.) – Sherifová (Egy.) přerušeno

Úterní program na kurtu č. 8

Sevastovová (9-Lot.) – Beguová (Rum.) 2:6, 2:6 
Rusová (Niz.) – Pavljučenkovová (6-Rus.) 7:5, 6:2
Alexandrovová (5-Rus.) – Curenková (Ukr.) 2:6, 4:6
Frechová (Pol.) – Ruseová (Rum.) 7:6, 6:3
Bolsovová (Špa.) – Kungová (Švý.) 4:6, 3:6

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články