Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Muchová ztratila proti Čang Šuaj jen dva gemy, Siniaková se Strýcovou v Ostravě končí

Karolína Muchová prolétla do druhého kola halového tenisového turnaje WTA Tour v Ostravě. Česká hráčka porazila Číňanku Čang Šuaj suverénně dvakrát 6:1. Se soutěží ve dvouhře se naopak rozloučily Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Siniaková ve vyrovnané bitvě ztratila koncovky s Cori Gauffovou a talentované Američance podlehla 5:7, 4:6.

Strýcová ve večerním utkání nedokázala čelit agresivní hře Ons Džabúrové z Tuniska a prohrála po setech 2:6 a 2:6.

Muchová získala dlouhý úvodní gem při podání soupeřky a agresivní a tradičně i variabilní hrou zápas ukončila po 59 minutách hry. "Důležité bylo chytnout začátek a pak pořád hrát a nepřestávat," řekla České televizi.

Siniaková šla v divokém prvním setu třikrát do brejku, ale pokaždé vzápětí ztratila servis. Za stavu 5:4 podávala, ale odvážně hrající šestnáctiletá kvalifikantka Gauffová domácí hráčce nepovolila ani setbol a koncovku zvládla lépe.

"Je nepříjemná, běhá, vrací a nedá míč zadarmo. Servíruje sto osmdesátkou, což je v šestnácti neskutečný. Má před sebou dobrou budoucnost," řekla Siniaková o soupeřce.

"Je o půl hlavy větší než já a na šestnáct let nevypadá, ale nekoukala jsem na to, že jí je šestnáct. Prostě jsem hrála a chtěla vyhrát," dodala.

Ve vyrovnaném druhém setu nevyužila Siniaková dva brejkboly a rozhodl desátý gem. Za stavu 4:5 odvrátila domácí tenistka tři mečboly za sebou, ale při čtvrtém trefila síť.

"Hodně mě mrzí, že jsem nedoservírovala první set a ten poslední gem v utkání. V důležitých momentech jsem si nepomohla. Uteklo mi to jen o pár míčků. Bylo to vyrovnané a předvedla jsem dobrý výkon," hodnotila Siniaková, která má v Ostravě před sebou ještě čtyřhru a v listopadu je přihlášená do Lince.

Džabúrové vycházela riskantní hra, z forhendu trefovala rohy kurtu, výborně returnovala a díky čopu ukázala i dobrou obranu.

Strýcová zkoušela zařadit útočnější styl a tlačit se k síti, ale Tunisanka dokázala druhou deblistku světa prohodit i z těžkých pozic. Soupeřka Strýcovou zasypala 25 vítěznými míči.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová postoupila v Ostravě bez potíží, Siniaková naopak končí

Plíšková si zahraje s Kuděrmětovovou

S Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou se ve druhém kole střetne druhá nasazená Karolína Plíšková. Domácí hvězda tak bude mít šanci oplatit soupeřce porážku z nedávného turnaje v New Yorku. V prvním kole měla v Ostravě volný los, Kuděrmětovová zdolala po zvládnuté kvalifikaci i Chorvatku Donnu Vekičovou - konkrétně 6:2 a 6:4.

S Kuděrmětovovou (47. WTA) se Plíšková dosud utkala dvakrát. Předloni vyhrála a letos v srpnu při návratu na okruh po koronavirové pauze prohrála v New Yorku, kde se konal turnaj, který tradičně hostí Cincinnati.

"Tam to bylo strašně rychlé. Doufám, že budu mít na všechno trochu víc času. Ona je nepříjemná, měla dobrý konec sezony," popsala Plíšková.

Ve čtyřhře se loučí Hradecká i Malečková

Vyřazení nejvýše nasazeného páru Elise Mertensová, Aryna Sabalenková měla na dosah česko-slovenská dvojice Jesika Malečková, Chantal Škamlová.

Po velkém obratu v prvním setu a vítězství 7:5 sice rychle ztratila druhou sadu 1:6, ale v následném super tie-breaku vedla už 4:0. Tíhu okamžiku však neunesla. V dalších jedenácti výměnách hned desetkrát neuspěla a postup oslavilo favorizované duo.

Brzký konec na ostravském turnaji musela skousnout i Lucie Hradecká, která v páru se Slovinkou Andrejou Klepačovou prohrála s belgicko-nizozemskou dvojicí Kirsten Flipkensová, Demi Schuursová 1:6 a 5:7.       

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články