Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Poprvé od roku 1996 bude Wimbledon bez sester Williamsových

Mezi přihlášenými do letošního Wimbledonu nejsou bývalí vítězové londýnského grandslamu Roger Federer ani sestry Venus a Serena Williamsovy, které budou v All England Clubu chybět poprvé od roku 1996. Turnaj odstartuje 27. června.

Serena Williamsová na Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Peter Nicholls

Podle očekávání chybí ruští a běloruští tenisté, kteří byli vyloučeni kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Vedení WTA a ATP za to pořadatele potrestalo tím, že na letošním ročníku se nebude hrát o body do žebříčků.

Účast ve Wimbledonu proto zvažovala například Naomi Ósakaová z Japonska. Čtyřiadvacetiletá čtyřnásobná grandslamová šampionka však nakonec na seznamu hráček nechybí.

Kvůli invazi na Ukrajinu není ve startovní listině například druhý hráč světa Daniil Medveděv. Ruský tenista se přesto může po turnaji opět dostat na první místo žebříčku, protože Srb Novak Djokovič nemá šanci obhájit body za loňský titul.

All England Club uvidí také konec jedné éry. Poprvé od roku 1996 tam totiž nebude startovat ani jedna ze sester Williamsových, které získaly na londýnské trávě celkem 12 titulů – Serena sedm, Venus pět.

Čtyřicetiletá Serena nehraje od zranění v prvním kole loňského Wimbledonu. O rok starší Venus se naposledy na okruhu WTA představila v srpnu na turnaji v Chicagu.

Obě ještě mohou požádat pořadatele o start na tzv. divokou kartu, stejně jako u čtyřicetiletého Federera je to však nepravděpodobné. Osminásobný wimbledonský šampion, který nehrál od vyřazení ve čtvrtfinále loňského ročníku, se zotavuje po operaci kolena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články