Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Už se zase hraje tenis. Kvitová se utká s Krejčíkovou

Do tenisových míčků se začne opět pálit. V Praze na kurtech Sparty odstartují turnaj O pohár prezidenta ČTS Karolína Muchová a Kristýna Plíšková. V úvodním kole se utká také dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová s Barborou Krejčíkovou. Mezi muži se nejvýše nasazený Jiří Veselý střetne s Michaelem Vrbenským. Diváci do areálu sice nemohou, přímé přenosy však nabídne ČT sport i web ctsport.cz. Třídenní seriál začíná v úterý v 9:55.

zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Oba pavouky začínají čtvrtfinále, ženy hrají na tvrdém povrchu a muži na antuce. Čtyřiatřicetiletá Barbora Strýcová se v duelu generací utká s patnáctiletou Lindou Fruhvirtovou a Kateřina Siniaková bude hrát s Lucií Hradeckou.

Z turnaje se omluvily světová trojka Karolína Plíšková a loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová.

Mezi muži tvoří další dvojice Tomáš Macháč s Jiřím Lehečkou a Zdeněk Kolář s loňským vítězem juniorky na US Open Jonášem Forejtkem.

"Věřím, že tento okamžik bude startem do normálního života. Jsem rád, že na to hráči kývli a jdeme společně udělat první krok," řekl prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Je nám líto, video expirovalo.
Favoritkou ženského pavouka O pohár prezidenta ČTS bude Kvitová

Čtvrtfinálové zápasy se uskuteční v úterý. Program začne v 10:00, Kvitová by měla hrát nejdříve od 14:00. Ve středu jsou v plánu semifinále a finále ve čtvrtek od 12:00 (muži) a 14:00 (ženy). Diváci do areálu nemohou.

"Jsme rády, že je připraven zahajovací turnaj, kde se potká skoro celá špička, a že můžeme zahájit v Česku soutěž," řekla Kvitová. "Konečně bude nějaká změna, že nejdeme jenom trénovat. Bude to oslava tenisu. Vracíme se do normálu a do tenisového procesu," uvedla Strýcová, která jako první potvrdila účast.

Na zahajovací boje v Praze navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev a také charitativní exhibice týmů Kvitové a Karolíny Plíškové. Mezinárodní sezona okruhů ATP i WTA začne kvůli koronaviru nejdříve v srpnu.

Úterní program (začátky 10:00):

Antuka: Rosol (2) - Kopřiva, 11:30 Forejtek - Kolář (3.-4.), 14:00 Veselý (1) - Vrbenský, 15:30 Lehečka - Macháč (3.-4.).

Tvrdý povrch: Muchová (2.) - Kristýna Plíšková, 11:30 Strýcová (3.-4.) - L. Fruhvirtová, 14:00 Kvitová (1) - Krejčíková, 15:30 Siniaková (3.-4.) - Hradecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články