Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Šwiateková prošla v Římě už do semifinále. Jediná výhra jí chybí k vyrovnání Williamsové

Světová tenisová jednička Iga Šwiateková porazila ve čtvrtfinále antukového turnaje v Římě 7:6, 6:0 bývalou vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady a protáhla svou vítěznou sérii už na 26 zápasů. V semifinále se dvacetiletá Polka, která bude velkou favoritkou blížícího se Roland Garros, střetne s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Vítězka pařížského grandslamu z roku 2020 Šwiateková po triumfech v Dauhá, Indian Wells, Miami a Stuttgartu usiluje o páté turnajové vítězství za sebou. Jedna výhra chybí varšavské rodačce k tomu, aby vyrovnala sérii Američanky Sereny Williamsové, jež na přelomu sezon 2014 a 2015 vyhrála 27 utkání v řadě.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Tunisanka Ons Džabúrová a Ruska Darja Kasatkinová. Vítězka turnaje v Madridu z minulého týdne Džabúrová byla na hraně vyřazení v duelu proti Marii Sakkariové - prohrávala 1:6, 2:5 a Řekyně podávala, Džabúrová však získala následujících osm gemů do stavu 3:0 v třetím setu, který vyhrála jasně 6:1.

"Za stavu 2:5 mi blesklo hlavou, že přece nemůžu ty dva nebo skoro tři skvělé týdny zakončit takhle. To mě nastartovalo," řekla Džabúrová po obratu. Její sobotní soupeřka Kasatkinová měla s postupem do semifinále méně práce. Nad Švýcarkou Jil Teichmannovou vedla 6:4, 3:2, poté přemožitelka Karolíny Plíškové z 2. kola kvůli zranění vzdala.

V semifinále je také mužská světová jednička Novak Djokovič po vítězství 7:5, 7:6 v prvním vzájemném duelu s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem. V sobotu se pětinásobný vítěz turnaje střetne s Norem Casperem Ruudem, který zdolal 7:6, 7:5 Denise Shapovalova z Kanady, čtvrtečního přemožitele Španěla Rafaela Nadala.

Už třetí semifinálovou bitvu během letošní antukové sezony svedou Němec Alexander Zverev, jenž porazil 7:5, 6:2 Chilana Cristiana Garína, a Stefanos Tsitsipas. Řek podobným výsledkem 7:6, 6:2 zdolal domácí naději Jannika Sinnera a bude chtít navázat na výhru nad Zverevem z Monte Carla, kterou mu olympijský vítěz minulý týden v Madridu oplatil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články