Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finále Kvitové nevyšlo, prohrála. Strýcová v Dubaji oslavila deblový titul

Petra Kvitová titul z Dubaje nezíská. Ve finále turnaje podlehla Belindě Bencicové 3:6, 6:1, 2:6 a v žebříčku WTA se posune na třetí místo. Dařilo se naopak Barboře Strýcové, která získala s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej v Dubaji titul ve čtyřhře. Ve finále dvojice porazila česko-ruský pár Lucie Hradecká, Jekatěrina Makarovová 6:4, 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Bencicová rozehrála finále ve velkém stylu, byla agresivnější než Kvitová. Češka dvakrát přišla o servis a prohrávala 1:4. Sice získala jeden brejk zpět, ale za stavu 3:5 nabídla soupeřce dvojchybou setbol a Bencicová ho proměnila.

Na začátku druhého setu se Kvitová pustila do 45. hráčky světa zostra. Po razantních returnech jí vzala podání, brejk na 3:0 přidala i za pomoci 'prasátka', ale především dominovala výměnám. Svoji sílu ukázala v poslední hře druhé sady, kterou uzavřela třemi vítěznými bekhendovými returny.

"Nikdo na tebe nemá, jsi nejlepší na světě. Lvice!" povzbudil trenér Jiří Vaněk svěřenkyni před třetím setem.Kvitová ale nedokázala na druhou sadu navázat. Ve třetí hře rozhodujícího dějství udělala dvě dvojchyby, poslala Bencicovou do vedení 2:1 a už se do zápasu nevrátila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová v Dauhá na vítězství nedosáhla

Z hlediště se v sedmém gamu ozvalo povzbuzování "Petra! Petra!", ale Kvitová podruhé v setu přišla o servis. Za stavu 2:5 riskovala, ještě si vypracovala dva brejkboly, ani jeden však nevyužila a při druhém mečbolu chybovala.

"Myslím, že v Melbourne jsem hrála lépe, mnohem lépe jsem tam podávala než tady. Celý turnaj jsem bojovala se servisem. Hodně jsem musela hrát přes druhé podání," citoval osmadvacetiletou Kvitovou server WTA Tour.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka a kondičního kouče Davida Vydry už během týdne mluvila o tom, že nečekala, že bude hrát tak dobře. "Je to zvláštní, abych byla upřímná. Nevěřila jsem, že se mi bude takhle dařit. Tenis je pro mě tenhle týden únikem od jiných věcí, pomáhá mi ze všeho ven," řekla v Dubaji.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: ALY SONG

Strýcová se Sie Šu-wej slaví titul

Strýcová a bývalá deblová světová jednička Sie Šu-wej navázaly na společný loňský titul z Indian Wells. Česká tenistka od té doby vyhrála ještě dva turnaje s Andreou Hlaváčkovou. Sie Šu-wej, jež v Dubaji vyřadila ve čtvrtfinále dvouhry Karolínu Plíškovou a podlehla v semifinále Petře Kvitové, vybojovala osmý deblový primát.

V prvním setu finále, jehož všechny aktérky byly třicátnice, Hradecká třikrát prohrála své podání, to poslední v desáté hře dokonce bez zisku gemu. Ve druhé sadě nejprve Strýcová a Sie Šu-wej ztratily vedení 4:1 a 40:0, ale soupeřky obrat nedokonaly a rozhodnutí padlo znovu v desáté hře, tentokrát při podání Makarovové.

Trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Hradecká se v případě vítězství mohla vyrovnat Strýcové v počtu deblových titulů, usilovala o 23. trofej v kariéře. Naposledy vyhrála vloni v srpnu v Cincinnati právě s Makarovovou.

"Hrát se Sie Šu-wej je jedinečné. Je neuvěřitelná na síti a celkově hraje výborně. Má kouzelné ruce. Je všude, proto je tak nepříjemná," ocenila Strýcová svou deblovou partnerku.

Dvouhra - finále:

Bencicová (Švýc.) - Kvitová (2-ČR) 6:3, 1:6, 6:2.

Čtyřhra - finále: Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) 6:4, 6:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články