Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Štěpánek v Brisbane přehrál Gasqueta a postoupil do finále

Brisbane (Austrálie) - Tenista Radek Štěpánek si na svém prvním turnaji v novém roce zahraje v Brisbane o titul. Osmý nasazený český hráč postoupil do finále přes turnajovou sedmičku Francouze Richarda Gasqueta, kterého dnes porazil 2:6, 6:2 a 6:4, a jeho posledním soupeřem bude v neděli Fernando Verdasco ze Španělska.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třicetiletý Štěpánek stejně jako ve čtvrtfinále proti Švédovi Robinu Söderlingovi nezvládl první set a hladce jej ztratil, protože třikrát neudržel vlastní podání. Servis pak ale zlepšil a dostal o osm let mladšího soupeře pod tlak. Gasquetovi už nabídl jen minimum příležitostí k brejkbolům a sám jich měl celkem 19. Po dvou hodinách a dvanácti minutách i podruhé v kariéře Francouze porazil a pokusí se získat svůj třetí titul.

"Myslím, že celý zápas, i když jsem prohrál první set, byl hodně kvalitní. Bylo to náročné utkání," řekl Štěpánek, jenž se může se svým dnešním soupeřem utkat i za dva měsíce v daviscupovém utkání v Ostravě. "Řekl bych, že jsem byl v dalších dvou sadách aktivnější a agresivnější. Snažil jsem se ukončovat výměny a to byl dnes rozdíl mezi námi dvěma," dodal rodák z Karviné.

Ve finále mu bude stát v cestě španělský daviscupový hrdina Fernando Verdasco, který za hodinu a čtvrt vyřadil jiného Francouze Paula-Henriho Mathieua po setech 6:2, 6:1. Pětadvacetiletého madridského rodáka spíš než Mathieu při zápase rozhodila fanynka, která ho vyzvala, aby se s ní oženil. "Řekl jsem jí, že teď není ten správný moment a že potřebuju čas," uvedl po zápase s úsměvem Verdasco, jehož přítelkyní je srbská tenistka Ana Ivanovičová.

Verdasco má se Štěpánkem bilanci 0:2

Také světová patnáctka Verdasco má stejně jako Štěpánek na kontě zatím dva tituly. V dosavadních dvou vzájemných zápasech českého tenistu nedokázal porazit, před nedělním finále si ale věří. "Znám jeho způsob hry a on to ví. Věřím si na vítězství," řekl Španěl.

Plný sebevědomí je ale i Štěpánek, jenž doufá, že naváže na své tituly z Rotterdamu (2006) a Los Angeles (2007). "Určitě bude důležité, abych rozbil jeho rytmus. Za poslední sezony se zlepšil, ale já také," uvedl český hráč, jenž je na začátku sezony v dobré formě. "Je skvělý pocit, když vyhrajete první čtyři zápasy roku na prvním turnaji. Mám dost důvěry ve vlastní síly a jsem šťastný z toho, jak hraju," dodal Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články