Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Štěpánek postoupil v Brisbane přes Söderlinga do semifinále

Brisbane (Austrálie) - Český tenista Radek Štěpánek postoupil do semifinále turnaje v Brisbane. Na úvod sezony vyhrál i třetí zápas za sebou, když zdolal čtvrtého nasazeného Robina Söderlinga ze Švédska po setech 2:6, 6:4 a 6:3. Jeho dalším soupeřem bude Francouz Richard Gasquet, jenž zdolal svého krajana Jo-Wilfrieda Tsongu ve třech setech.

Třicetiletý český tenista měl před dnešním zápasem se Švédem pasivní bilanci jedné výhry a čtyř porážek a podle scénáře posledních vzájemných duelů se odehrál i první set, kdy Štěpánek dvakrát přišel o svůj servis. Přestože se mu nadále nedařilo především první podání, utkání dokázal otočit, když v dalších dvou sadách pětkrát využil příležitosti k brejku.

Štěpánek si s Gasquetem zahrál zatím pouze jednou, před čtyřmi lety jej na londýnské trávě porazil ve třech setech. Vzájemný zápas si mohou oba zopakovat také za dva měsíce v prvním kole Davisova poháru.

Na společném turnaji mužů a žen se do finále probojovaly Běloruska Victoria Azarenková a Francouzka Marion Bartoliová. Ta měla úlohu usnadněnou tím, že jí za stavu 4:0 v prvním setu vzdala krajanka Amélie Mauresmová. Bývalá světová jednička si nechala ošetřit levou nohu i záda a v zápase už nepokračovala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články