Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Statečný vzdor nestačil. Martincová prohrála s Muguruzaovou a v Moskvě končí

Favorizovanou Garbiňe Muguruzaovou dlouho trápila, ale nakonec se Tereza Martincová s účinkováním na turnaji WTA v Moskvě loučí. Vyrovnaný zápas druhého kola prohrála s bývalou světovou jedničkou po 2 hodinách a 45 minutách 4:6, 6:4 a 3:6. Z českých tenistek je proto ve hře na Kremlin Cupu už jen stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová, kterou čeká ve čtvrtek Ukrajinka Lesja Curenková.

Tereza Martincová
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Jednapadesátá hráčka světa Martincová vstoupila do duelu se světovou pětkou odvážně a díky brejku ve čtvrté hře odskočila na 4:1. Pak ale se Španělkou prohrála pět gemů za sebou a ztratila úvodní sadu.

Muguruzaové patřil i začátek druhého dějství, ale přelévání stavu pokračovalo. Favoritka nepotvrdila brejk na 3:2, Martincová vyhrála další tři gemy a za stavu 5:3 podávala na vyrovnání. Dva setboly při vlastním servisu sice neproměnila, ale dostala se do vedení i na returnu a nakonec jí při šestém setbolu pomohla chyba soupeřky z bekhendu.

V rozhodující sadě přestřelky plné tvrdých úderů končily většinou ve prospěch Španělky. Martincová třikrát ztratila podání a po porážce 3:6 se s turnajem v ruské metropoli rozloučila.

Je nám líto, video expirovalo.
Martincová na moskevském turnaji dohrála

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě:

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Coria (Arg.) - Kačmazov (Rus.) 6:2, 5:7, 6:2.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Muguruzaová (2-Šp.) - Martincová (ČR) 6:4, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články