Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Strýcová v Istanbulu první kolo po boji zvládla, Siniaková se naopak nadále trápí

V nové sezoně se stále nemůže dostat do herní pohody. Kateřina Siniaková skončila na turnaji v Istanbulu v prvním kole, a to se jí stalo už posedmé z devítky letošních startů. Tentokrát nestačila na kvalifikantku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, které podlehla 6:3, 2:6 a 4:6. To Barbora Strýcová na úvod porazila Slovenku Viktórii Kužmovou 5:7, 7:5, 6:4. Obě hráčky z páté desítky světového žebříčku bojovaly dvě a tři čtvrtě hodiny.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

Třiatřicetiletá Strýcová předvedla velký obrat. Kužmová vedla ve druhém setu 5:4 a podávala na vítězství, jenže zkušená Češka získala tři gemy v řadě. Podobnou sérii předvedla v závěru rozhodující sady, v níž prohrávala 2:4. O čtvrtfinále si Strýcová zahraje proti Rumunce Soraně Cirsteaové.

Sedmá nasazená Siniaková podlehla hráčce z druhé stovky žebříčku WTA za dvě hodiny a pět minut 6:3, 2:6, 4:6. Dvaadvacetiletá Češka v této sezoně zatím stále marně hledá ve dvouhře formu. Deblová světová jednička vypadla v prvním kole na sedmém z devíti turnajů, na kterých letos hrála hlavní soutěž.

Proti Rybakinové sice získala za 34 minut první set, pak ale soupeřka nasadila k obratu. Druhý set Siniaková ztratila 2:6 a ve třetím jí k vítězství nestačilo ani vedení 4:1. Ve středu do turnaje vstoupí Markéta Vondroušová, jež o víkendu zvládla roli jedničky ve vítězné prostějovské baráži Fed Cupu proti Kanadě.

Již v prvním kole skončila v Turecku turnajová jednička Carla Suárezová. Hrdinka baráže v Belgii, v níž španělskému týmu zařídila návrat do Světové skupiny třemi body, nestačila na krajanku Laru Arruabarrenaovou.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu:

Dvouhra - 1. kolo: Rybakinová (Kaz.) - Siniaková (7-ČR) 3:6, 6:2, 6:4, Cirsteaová - Baraová (obě Rum.) 2:6, 6:0, 6:0, Strýcová (ČR) - Kužmová (9-SR) 5:7, 7:5, 6:4, Arruabarrenaová (Šp.) - Suárezová (1-Šp.) 6:4, 7:5, Buzarnescuová (2-Rum.) - Glušková (Izr.) 6:4, 6:4, Babosová (Maď.) - Jorovičová (Srb.) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články