Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sestini Hlaváčková ukončí kariéru na Prague Open, s Hradeckou si zahraje čtyřhru

Tak přece jen nakonec závěr kariéry. Andrea Sestini Hlaváčková, která před více než třemi lety přerušila kvůli mateřství tenisovou jízdu, sehraje na konci července své poslední profesionální utkání. Pětatřicetiletá dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře se rozloučí na turnaji Livesport Prague Open v deblu po boku své dřívější parťačky Lucie Hradecké. Turnaj se uskuteční od 25. do 31. července.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Haruhiko Otsuka

Sestini Hlaváčková hrála poslední zápas na mezinárodní scéně v říjnu 2018 s Barborou Strýcovou v semifinále Turnaje mistryň. Poté ještě nastoupila v prosinci téhož roku v extralize. V únoru 2019 oznámila dvojnásobná fedcupová vítězka, že je těhotná, a o šest měsíců později přivedla na svět dceru Isabellu, kterou má s italským manželem Fabriziem. Návrat na kurty tehdy nevyloučila, nyní se ale rozhodla jen k jednorázovému comebacku.

"Zahraju si svůj poslední turnaj. Není to úplný návrat do tenisového světa, ale rozloučení. Po svém posledním turnaji, Masters v Singapuru, jsem si myslela, že už se nikdy profesionálně nevrátím. Maximálně jen rozloučit. Pak ale přišly dva roky covidu a nechtělo se mi mávat prázdným tribunám," řekla Sestini Hlaváčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestini Hlaváčková se rozloučí s kariérou

"Letos tedy využiju toho, že zde máme krásný turnaj WTA, na který přijede celý svět, a přijdu se rozloučit oficiálně. Bavily jsme se také s Luckou Hradeckou, napadlo mě ji oslovit a hecnout to. Lucka mě potěšila s tím, že to do 24 hodin potvrdila," uvedla Sestini Hlaváčková, která měla během mateřské pauzy zmražený žebříček.

Bývalá světová trojka v deblu vyhrála ve čtyřhře vedle grandslamových titulů z Roland Garros a US Open také 25 turnajů WTA. Před pěti lety triumfovala na Turnaji mistryň. S Hradeckou získaly stříbrné medaile na olympijských hrách v Londýně 2012. Během turnaje v Praze uplyne od tohoto úspěchu takřka deset let.

"S Andy jsme se bavily už v Římě, že by si chtěla zahrát před diváky. Později mi napsala, že by chtěla sehrát poslední zápas, tak jsem jí odepsala, ať ale nepočítá s jedním, že si zahrajeme společný turnaj," prohlásila Hradecká.

V plném tréninku

O dva roky starší Hradecká bude na kurtech v areálu pražské Sparty obhajovat deblový titul, který loni získala s Marií Bouzkovou. Sestini Hlaváčková se proto začala již před dvěma týdny na svou rozlučku připravovat.

"Mám před sebou pět a půl týdne tréninku. Odpočítávám si každý den a chci si tu cestu užít. Je to pro mě jiné, než kdybych se připravovala na kus sezony. Nemám od sebe velká očekávání, ale chtěla bych se rozloučit důstojně a kvalitním tenisem. Aby si lidé, co se na nás přijdou podívat, vzpomněly, že H+H byly jejich oblíbené hráčky," usmála se rodačka z Plzně.

S Hradeckou odehrála bezmála tři sta zápasů, naposledy s ní nastoupila na Turnaji mistryň před šesti lety. "Nevím, jak to po emoční stránce bude, ale jsem takový ubrekánek. Přestože se loučím v totálním štěstí, nic mi nikam neutíká a nikdo mi nic nevzal, stejně očekávám, že nějaká slza kápne," dodala Sestini Hlaváčková.

Pořadatelé pražského turnaje jednají s WTA o zařazení zápasů Hlaváčkové s Hradeckou na centrální kurt.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články