Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Šafářová v Římě deklasovala favorizovanou Pennettaovou

Řím - Tenistka Lucie Šafářová nečekaně deklasovala ve druhém kole turnaje v Římě 6:1, 6:2 domácí Flavii Pennettaovou, jež právě v areálu Foro Italico předminulý víkend pomohla dvěma body k výhře Italek nad Češkami v semifinále Fed Cupu. Na římské antuce dnes naopak neuspěla Petra Kvitová, která podlehla 3:6 a 4:6 Němce Andree Petkovicové. Třiadvacetiletá Šafářová, jež se s Pennettaovou ve Fed Cupu neutkala, vyhrála nad dvanáctou nasazenou za 64 minut. Potvrdila tak, že se jí proti této soupeřce daří, neboť ji porazila i ve třetím vzájemném duelu, ovšem poprvé na antuce.

Brněnská rodačka Šafářová vzala favorizované Italce šestkrát servis, sama přišla o své podání jen jednou při vedení 4:0 ve druhém setu. O postup do čtvrtfinále na turnaji s dotací dva miliony dolarů se česká jednička utká s osmou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou.   

S psychickou výhodou dvou vyhraných vzájemných zápasů, navíc bez ztráty setu, šla i dvacetiletá Kvitová do duelu s o dva roky starší Petkovicovou. Nenavázala však na vítězství z prvního kola nad patnáctou nasazenou Věrou Zvonarevovou z Ruska a nepřešla přes druhé kolo, což se jí letos podařilo pouze v únoru v Memphisu, kde hrála semifinále.


V italské metropoli pokračovalo trápení bývalé světové jedničky Dinary Safinové, která v roli obhájkyně titulu prohrála hned svůj první zápas. Ruská tenistka vypadla v druhém kole s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou po setech 4:6, 7:6 a 1:6. Třetí nasazená Safinová tak dopadla ještě hůře než minulý týden ve Stuttgartu, což byl její první turnaj od Australian Open. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy, jež má problémy se zády, v Německu vypadla ve čtvrtfinále.

V Římě naopak na úvod uspěly favorizované sestry Williamsovy, které shodně vyřadily soupeřky ze Švýcarska. Jednoznačněji postoupila čtvrtá nasazená Venus, jež zdolala 6:2, 6:2 zkušenou Patty Schnyderovou. Ta na tomto turnaji loni v prvním kole vyřadila její mladší sestru Serenu.

Světová jednička, která se na okruhu představila poprvé po čtvrt roce od vítězného Australian Open, měla v prvním setu hodně práce s Timeou Bacsinszkou. Serena prohrávala 1:4 a ještě za stavu 4:5 odvracela tři setboly, sadu však dovedla do tie-breaku, který ovládla 7:2. Pohodu si přenesla do druhého setu, vyhrála ho hladce 6:1 a čeká ji zápas s Petkovicovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články