Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Rusové získali Davis Cup. Potřebné dva body uhráli Rubljov a Medveděv

Ruští tenisté vyhráli finále Davisova poháru. První bod pro ruský výběr získal Andrej Rubljov, který porazil Bornu Goje 6:4 a 7:6. Druhou potřebnou výhru poté obstaral Daniil Medveděv proti Marinu Čiličovi (7:6, 6:2). 

Ruští tenisté vyhráli Davis Cup
zdroj: ČTK/EFE autor: Rodrigo Jimenez

Rusové byli díky světové dvojce Medveděvovi a pětce Rubljovovi hlavním adeptem na vítězství v turnaji. Navázali na triumfy svých předchůdců z let 2002, 2006, které vedl z pozice kapitána stejně jako nyní Šamil Tarpiščev. V historické tabulce se tak Rusové třetím titulem dotáhli na sedmé Česko a Německo, které porazili v semifinále.

"Jsem moc šťastný, že jsem součástí tohoto týmu a že jsem mu pomohl získat body. Tohle byly nejlepší týdny v mé kariéře," uvedl letošní vítěz US Open Medveděv, jenž na finálovém turnaji neztratil v pěti dvouhrách ani set.

Je nám líto, video expirovalo.
Ruští tenisté ovládli v sezoně i Davis Cup

V první dvouhře Rubljov ukončil neporazitelnost senzace turnaje Goja, jenž z pozice 279. hráče světa porazil v předchozích zápasech tři lépe postavené soupeře. Chorvaté v semifinále vyřadili v balkánském derby Srbsko se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, na třetí titul po letech 2005 a 2018 ale nedosáhli.

Rusku se povedlo zkompletovat týmový double, protože před měsícem v Praze ovládly jeho tenistky Pohár Billie Jean Kingové.

Finálový turnaj tenisového Davisova poháru:

Rusko - Chorvatsko 2:0

Rubljov - Gojo 6:4, 7:6 (7:5), Medveděv - Čilič 7:6 (9:7), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články