Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ruská radost propukla v Moskvě jen napůl, z titulů se radují Bencicová a Rubljov

V první sadě sice soupeřce nestačila, ale nakonec se radovala z vítězství. Švýcarka Belinda Bencicová otočila finále v Moskvě, porazila 3:6, 6:1, 6:1 Anastasií Pavljučenkovovou a získala druhý letošní titul. Desátá hráčka žebříčku WTA korunovala skvělý týden, během kterého si zajistila premiérovou účast na Turnaji mistryň. Ruské příznivce naopak potěšil Andrej Rubljov, který ve finále přejel Francouze Adriana Mannarina 6:4, 6:0.

Belinda Bencicová se raduje z vítězství na turnaji WTA v Moskvě
zdroj: imago sportfotodienst autor: Paul Zimmer

Dvaadvacetiletá Bencicová měla jistý start na vrcholu sezony v Šen-čenu už díky postupu do finále, jehož začátek jí utekl. Pavljučenkovová, semifinálová přemožitelka Karolíny Muchové, ji brejkla hned v prvním gemu a pak ještě jednou v deváté hře.

Od druhého setu už ale rodačka z Flawilu na kurtu jednoznačně vládla. Nečelila jedinému brejkbolu a získala čtvrtý titul v kariéře. Letos už vyhrála únorový turnaj v Dubaji, kde ve finále porazila Petru Kvitovou.

Mužský Kremlin Cup ovládl v rodném městě v den svých 22. narozenin Rubljov. Po triumfu na antuce v Umagu v roce 2017 přidal 31. tenista světového žebříčku druhou trofej z turnajů ATP.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra - finále: Bencicová (3-Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 3:6, 6:1, 6:1.
Čtyřhra - finále: Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) - Flipkensová, Matteková-Sandsová (3-Belg./USA) 6:2, 6:1.

Muži: Dvouhra - finále: Rubljov (6-Rus.) - Mannarino (7-Fr.) 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články