Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prostějov je ve finále, čeká jej pražský I. ČLTK

Prostějovští tenisté prošli do finále extraligy smíšených družstev a budou útočit na jedenáctý titul v řadě. Ve středu se tým pokusí v říčanské hale porazit pražský celek I. ČLTK.

Zatímco klub ze Štvanice I. ČLTK stvrdil postup ze skupiny jasnou výhrou nad Jihlavou 6:1, Prostějov málem neuspěl. V prvním utkání prohrál s Přerovem a k postupu potřeboval nejméně 6:3 zdolat Říčany. A přesně takový výsledek favorit vybojoval.

"Oddechli jsme si dost. V jednu chvíli to vypadalo na 1:5 po singlech, ale tým hodně chtěl uspět. Je to dobrá parta, táhne za jeden provaz a jsem šťastný, že jedeme do Říčan na finále," řek kapitán Prostějova Jaroslav Navrátil.

Prostějov měl posílit Mischa Zverev, ale kvůli zranění nehrál. A nastoupit nemohla ani nemocná Barbora Strýcová. "Hráli jsme oslabeni," konstatoval Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov se na postup do finále tenisové extraligy nadřel

Ve dvouhrách prohrála Lucie Šafářová s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou a Kristýna Plíšková se světovou jedenáctkou Anastasijí Sevastovovou z Lotyška. A když neuspěl ani Jiří Veselý s Italem Lucou Vannim, prohrával Prostějov 2:3 na zápasy a Říčanům stačila jedna výhra k překvapivému postupu do finále.

Kazach Michail Kukuškin si ale poradil s Maďarem Mártonem Fucsovicsem a ve čtyřhrách uspěli Šafářová s Kristýnou Plíškovou, Veselý s Kukuškinem i Jebavý s Pavláskem. "Bojovností jsme zápas otočili," řekl Navrátil, jehož tým postoupil do finále díky lepšímu poměru získaných bodů, než měly Říčany a Přerov.

Za I. ČLTK, který nejprve porazil loňské finalisty ze Sparty, proti Jihlavě bodovali Jesika Malečková, Ondřej Krstev, který uštědřil dva kanáry Davidu Palánovi, Robin Staněk, Američan Michael Mmoh, Slovák Andrej Martin a v deblu Krstev s Janem Šátralem. Ve finále by měla být jedničkou pražského celku Markéta Vondroušová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články