Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prague Open už zná termín letošního ročníku, bude se hrát v červenci po Wimbledonu

Tenisový turnaj žen Prague Open se letos uskuteční od 12. do 18. července. Nový termín v upraveném kalendáři WTA Tour, v němž naváže na grandslamový Wimbledon, potvrdili pořadatelé. Dosud se v areálu pražské Sparty ve Stromovce hrálo na přelomu dubna a května, loňský ročník se kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil.

Simona Halepová na Prague Open
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

"Věřím, že díky pozdějšímu termínu se můžeme těšit na stabilnější počasí. Speciálně v tomto roce nám dává navíc naději na přítomnost diváků na tribunách, které bychom si po všech omezeních zaviněných pandemií všichni moc přáli," uvedl ředitel turnaje David Trunda.

Prague Open je součástí okruhu WTA od roku 2015, kdy povýšilo ze seriálu ITF hraného od roku 2010. První vítězkou byla Karolína Plíšková, o rok později uspěla Lucie Šafářová, v roce 2018 kralovala Petra Kvitová a v roce 2019 Karolína Muchová.

Letos se bude nově hrát místo antuky na betonovém povrchu. Kvalifikace začne 10. července.

V kalendáři ženského okruhu nastaly i další změny. Ve stejném týdnu jako v Praze se bude hrát v Budapešti, kam se turnaj WTA přesune z Bukurešti. O týden později se bude hrát místo tvrdého povrchu ve Washingtonu na antuce v polské Gdyni.

Z programu letošní sezony vypadl turnaj na trávě v Hertogenboschi, jenž byl naplánován od 7. června. Po odložení Roland Garros se totiž dostal do termínové kolize s pařížským grandslamem, na němž se v té době bude hrát druhý týden. O turnaji Nottinghamu, který má totožný problém, se bude ještě jednat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články