Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plíškovou zastavilo zranění, finále s Halepovou skrečovala. Djokovič v Římě slavil

Finále turnaje WTA v Římě skončilo pro Karolínu Plíškovou nešťastně. Obhájkyně titulu totiž na začátku druhého setu za stavu 0:6, 1:2 z utkání nuceně odstoupila kvůli zranění přitahovače. Trofej z věčného města proto poprvé v kariéře získala Rumunka Simona Halepová. Světová jednička Novak Djokovič ve finále nezaváhal a porazil 7:5, 6:3 argentinského tenistu Diega Schwartzmana. Získal tak rekordní 36. titul z turnajů Masters.

Karolína Plíšková
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Plíšková má necelý týden, aby se zotavila před Roland Garros. Do utkání s Halepovou nastoupila se zavázaným levým stehenním svalem a po první sadě si nechala ošetřit bedra. Pařížský grandslam začne už v neděli.

"Jsem zklamaná, že jsem nemohla zápas dokončit, ale gratuluji Simoně. Byla jsi výborná a titul si zasloužíš," řekla Plíšková při slavnostním vyhlášení.

"Přitahovač na levé noze mě bolel už během dvou předchozích duelů a zhoršovalo se to. Před finále už to bolelo opravdu hodně, ale bylo to utkání o trofej a chtěla jsem to alespoň zkusit. Bohužel to nešlo," uvedla Plíšková. Skreč zapsala poprvé v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou zradil přitahovač, finále v Římě skrečovala

Už o víkendu se omluvila z turnaje ve Štrasburku a bude léčit přitahovač. "Zkusím se teď dát dohromady na Roland Garros, mám na to necelý týden," konstatovala.

Rodačka z Loun sice získala při svém podání první dva fiftýny střetnutí, ale jinak soupeřce nestačila. Při omezeném pohybu ji nedokázala zatlačit, v první sadě si nepřipsala ani jeden vítězný úder a za 20 minut dostala "kanára".

Před druhým setem se nechala ošetřit, ale opět neudržela podání. Pak jí Halepová pomohla dvojchybou, Plíšková trefila vítězný return a zapsala gem. Po dalším ztraceném servisu však podala světové dvojce ruku.

Halepová uzmula po koronavirové pauze druhý titul. V srpnu se totiž radovala na pražské Spartě, US Open vynechala a v italské metropoli potvrdila roli nejvýše nasazené.

Djokovič zastavil Schwartzmana

V mužském vyvrcholení turnaje porazil hlavní favorit Djokovič 7:5, 6:3 argentinského tenistu Diega Schwartzmana, jenž hrál největší finále v kariéře.

Třiatřicetiletý Srb v Římě triumfoval popáté a připsal si 36. titul z turnajů Masters, nejvyšší kategorie po grandslamech. Odpoutal se tak v historické tabulce od Rafaela Nadala, s nímž se dělil o první místo. Španěla v sobotním čtvrtfinále nečekaně vyřadil Schwartzman.

V generálce na Roland Garros získal Djokovič čtvrtý titul v sezoně a 81. v kariéře. Jedinou letošní porážku z 32 zápasů utrpěl bělehradský rodák před dvěma týdny na US Open, kdy byl v osmifinále proti Pablu Carreňovi diskvalifikován za neúmyslné nastřelení čárové rozhodčí míčkem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži: Dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Schwartzman (8-Arg.) 7:5, 6:3.

Ženy: Dvouhra - finále: Halepová (1-Rum.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:0, 2:1 skreč. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články