Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková i Kvitová se po těsných prohrách loučí se Stuttgartem

Dva míče dělily Karolínu Plíškovou od výhry nad světovou jedničkou. S Ashleigh Bartyovou ale nakonec ve čtvrtfinále turnaje ve Stuttgartu prohrála 6:2, 1:6 a 5:7. Soupeřkou Australanky v semifinále mohla být Petra Kvitová, ta ale neproměnila proti Elině Svitolinové dva mečboly a prohrála 7:6, 5:7 a 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková ve Stuttgartu těsně nestačila na Bartyovou

Kvitová rozhodla vyrovnaný první set v tie-breaku a potěšila kouče Jiřího Vaňka v hledišti. I ve druhém setu dokázala Kvitová vydržet ve výměně a hrát agresivně, především z returnu soupeřku tlačila. Získala díky tomu brejk na 3:1 a za stavu 5:2 měla při podání Ukrajinky první mečbol, ale poslala míč do autu.

Pak šla na výhru podávat, servis po chybách nezvládla, ale druhý mečbol si vypracovala po úspěšném zkrácení za síť za stavu 3:5 znovu při servisu Svitolinové. I tentokrát poslala míč do autu, Soupeřka se uvolnila a byla jako zeď - Kvitová od té doby marně ukončovala výměny. Jindy klidná Češka po ztrátě servisu na 5:6 dokonce hodila raketou o zem. Ve třetím setu už Kvitová na Svitolinovou nestačila. S pátou hráčkou světa tak letos prohrála po získané první sadě stejně jako na turnaji v Miami.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová končí ve Stuttgartu ve čtvrtfinále

Šestá nasazená Plíšková se do šampionky Roland Garros z roku 2019 pustila zostra. V jednom ze svých nejlepších setů v sezoně výborně podávala a za pomoci razantních returnů vzala favoritce dvakrát podání.

Na úvod druhého setu ale lounská rodačka ztratila čistou hrou servis a otěže převzala ve výměnách jistější Bartyová. Plíšková získala servis na 1:2, ale pak prohrála čtyři gamy a při setbolu trefila opakovanou smeč do sítě.

Ve třetím setu šla Plíšková do brejku na 2:1 i díky dvěma dvojchybám soupeřky. Češka pak odvrátila tři brejkboly díky odvážným a útočným míčům, a dokonce si po jednom z nich hlasitě zakřičela. Za stavu 5:4 podávala na vítězství, za stavu 30:30 pomohlo Bartyové k brejkbolu "prasátko", ale Plíšková dala eso. K mečbolu se ale nedostala a při pátém brejkbolu v gamu chybovala.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bartyová (1-Austr.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 2:6, 6:1, 7:5, Svitolinová (4-Ukr.) - Kvitová (7-ČR) 6:7 (4:7), 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články