Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Plíšková po zisku titulu: Teď už to může být jenom horší

Brisbane – První letošní turnaj, první trofej nad hlavou. Karolína Plíšková zahájila tenisovou sezonu ve stylu hodném šampionky. Během podniku v Brisbane ztratila jediný set, finálový duel proti Alize Cornetové z Francie proměnila v exhibici a po setech 6:0, 6:3 slavila vítězství. Pod vedením nového kouče Davida Kotyzy si česká reprezentantka, kterou během přípravy skolila nemoc, nemohla přát lepší start.

Karolína Plíšková (vlevo) a Cornetová s trofejemi po finále v Brisbane
zdroj: REUTERS autor: Steve Holland

"Teď už to může být jenom horší," vtipkovala Plíšková, která opanovala první turnaj sezony poprvé v kariéře. "Začátek to je fakt dobrý na to, že jsem přípravu neměla úplně dobrou. Je to důležitý, ale neznamená to, že se musí dařit celou sezonu," doplnila loňská finalistka US Open.

Začátkem prosince oznámila spolupráci s Davidem Kotyzou, bývalým trenérem Petry Kvitové. Z naplánované přípravy nicméně vypadla kvůli chřipce. "Brala jsem týden antibiotika. Nestihla jsem kvůli tomu extraligu, takže jsem před odletem do Austrálie hrála jenom jednou."

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková zametla s Cornetovou a slaví první letošní titul

Do Brisbane přiletěla pět dní předem a doháněla tréninkové manko. "Pár zápasů bylo lepších a pár horších. Všechny jsem zvládla, takže fajn," pochvalovala si Plíšková. V pěti zápasech ztratila jen jeden set. Ve čtvrtfinále, v němž poprvé porazila Italku Robertu Vinciovou.

"Ta mi zatopila rozhodně nejvíc. Ona je pro mě hrozně nepříjemná soupeřka. Musím pořád chodit do kolen, hraje mi všechno do bekhendu. Tenhle zápas jsem si trochu přetrpěla a tím jsem se i zlepšila, protože poslední dvě utkání jsem hrála líp a líp," řekla čtyřiadvacetiletá tenistka.

Předchozí úspěchy sbírala pod vedením Jiřího Vaňka. Po finále Fed Cupu ale oznámili, že jejich spolupráce končí. "Myslím, že to byl nakonec dobrý krok, i když nevznikl z mé strany. Bylo asi na čase nějaké věci změnit," uvedla. Věří, že s Kotyzou přijde nový impulz. "Každý z nich má trošku jiný styl práce, takže změna mi může jen pomoct," míní.

Od Kotyzy očekává taktické drobnosti a už v Brisbane se jí porady líbily. "To jsme s Jirkou (Vaňkem, poznámka autora) úplně neřešili. Příprava na zápasy je fakt dobrá. Jdu na kurt s čistou hlavou a vím, co hrát," pokračovala rodačka z Loun, která se i nadále hodlá opírat zejména o razantní servis a agresivní hru.

Před Australian Open by měla dvojnásobná fedcupová šampionka hrát příští týden ještě v Sydney. První soupeřkou by měla být Američanka Sloane Stephensová. Plíšková však uvažuje, že se z turnaje odhlásí.

"Musela bych hrát už v pondělí. Tady jsem přitom měla pět zápasů. I když ne všechny byly těžký, je to přece jen týden tenisu. Potřebuju také na chvíli vypnout, něco natrénovat, a ne jít jen ze zápasu na zápas. Chci se připravit trošku líp na Melbourne, takže do Sydney asi nepojedu," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články