Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plíšková je po triumfu v Brisbane znovu světovou pětkou

Londýn - Nejlepší umístění v kariéře v žebříčku WTA vyrovnala Karolína Plíšková. Česká tenistka se po triumfu v Brisbane posunula na páté místo, na kterém už krátce byla v říjnu 2016. Osobní maximum si vylepšila Kateřina Siniaková, která po premiérovém zisku titulu v Šen-čenu poskočila o 15. míst na 37. příčku.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se po sedmém turnajovém úspěchu dostala v žebříčku před Slovenku Dominiku Cibulkovou. Pořadí dál vede Němka Angelique Kerberová před Serenou Williamsovou z USA, Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Simonou Halepovou z Rumunska.

Petra Kvitová, jež je zhruba na půl roku ze hry kvůli zranění ruky z předvánočního přepadení, zůstává v žebříčku českou dvojkou na 11. místě. Osobní maximum si vyrovnala Barbora Strýcová, jež po čtvrtfinálové účasti v Aucklandu postoupila na 19. příčku.

V pořadí ATP zůstal Tomáš Berdych po semifinálovém vyřazení na turnaji v Dauhá desátý. Jiří Veselý figuruje na 54. místě a Adam Pavlásek je 72. Zpět k elitní stovce se přiblížil veterán Radek Štěpánek, osmatřicetiletý reprezentant je po čtvrtfinálové účasti v Dauhá na 102. místě.

Světovou jedničkou zůstal Berdychův semifinálový přemožitel Andy Murray, přestože ve finále v Dauhá prohrál se svým předchůdcem na tenisovém trůnu Novakem Djokovičem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články