Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neuvěřitelná bitva a úžasná atmosféra, lebedil si Murray po nejdelším utkání v sezoně ATP

Nejdelší zápas na dva vítězné sety v rámci ATP Tour sehráli v prvním kole halového turnaje v Antverpách Andy Murray s Francesem Tiafoem. Bývalý první hráč světa Murray zvítězil v tie-breakovém souboji 7:6, 6:7, 7:6 po 3 hodinách a 45 minutách.

Andy Murray
zdroj: ZUMA autor: Laurie Dieffembacq

"Myslím, že to je poprvé v kariéře, co jsem hrál zápas s výsledkem 7:6, 6:7, 7:6. Rozhodně je to s výrazným náskokem moje nejdelší utkání na tři sety. Jsem hrozně unavený, byla to neuvěřitelná bitva," hodnotil Murray.

S Tiafoem překonali o sedm minut dosavadní nejdelší duel sezony z finále antukového turnaje v Barceloně, v němž se 3:38 hodiny přetahovali Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray udolal Tiafoea v nejdelším zápase sezony

V závěrečném tie-breaku odvrátil čtyřiatřicetiletý Murray o jedenáct let mladšímu Tiafoeovi dva mečboly. Sám proměnil druhou příležitost k ukončení střetnutí bekhendovým kraťasem, který sice Američan doběhl, ale nedostal míček přes síť.

"Mé tělo už je staré. Nevadí mi dlouhé zápasy, ale tohle je úplně jiná úroveň," komentoval délku utkání Murray, jehož kariéru v posledních letech ovlivňují problémy s kyčlí. "Báječný duel, úžasná atmosféra. Je skvělé zase hrát před diváky," dodal trojnásobný grandslamový a dvojnásobný olympijský šampion.

V Antverpách před dvěma lety získal zatím poslední 46. titul v kariéře. Jeho dalším soupeřem na European Open bude druhý nasazený Diego Schwartzman z Argentiny.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo: Brooksby (USA) - Opelka (5-USA) 6:4, 6:4, Nakashima (USA) - De Minaur (6-Austr.) 6:4, 6:0, Davidovich (Šp.) - Thompson (Austr.) 6:3, 6:3, Laaksonen (Švýc.) - Paire (Fr.) 4:6, 6:0, 6:3, Musetti - Mager (oba It.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), Struff (Něm.) - Ramos (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, Fucsovics (Maď.) - Novak (Rak.) 7:6 (7:4), 6:2, A. Murray (Brit.) - Tiafoe (USA) 7:6 (7:2), 6:7 (7:9), 7:6 (10:8).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články