Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Murray po šesti letech porazil soupeře ze světové pětky. Odnesl to Tsitsipas

Britský tenista Andy Murray porazil ve čtvrtfinále turnaje ve Stuttgartu nasazenou jedničku Stefanose Tsitsipase z Řecka 7:6, 6:3 a připsal si po šesti letech první výhru proti hráči z elitní pětky žebříčku ATP. Bývalý první hráč světového pořadí, který se vrací mezi elitu po vleklých potížích s kyčlemi a opakovaných operacích, zdolal aktuálně pátého hráče světa za hodinu a čtyřicet minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray si vyšlápl na Tsitsipase a je ve Stuttgartu v semifinále

"Myslím, že jsem si vedl dobře. Soupeř v prvním setu podával skvěle a měl jsem jen málo šancí. Když si ale vytvářel příležitosti při mém servisu, zůstal jsem silný. V tie-breaku jsem to pak zvládl a ve druhém setu jsem zůstal u dobrého servisu, zatímco ten jeho už slábl," řekl Murray.

Pětatřicetiletý Brit naposledy uspěl proti podobně vysoko umístěnému hráči v žebříčku v roce 2016, kdy porazil ve finále Turnaje mistrů Novaka Djokoviče. Dvojnásobnému vítězi Wimbledonu patří aktuálně v žebříčku ATP 68. místo.

V semifinále Murray narazí na Australana Nicka Kyrgiose, jenž postoupil po skreči svého soupeře Mártona Fucsovicse z Maďarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články