Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Muchová si poprvé v sezoně zahraje čtvrtfinále, postupuje i Krejčíková. Nosková naopak v Tallinnu končí

Poprvé v sezoně si Karolína Muchová zahraje na okruhu WTA na některém z turnajů čtvrtfinále. České tenistce se zadařilo v estonském Tallinnu, kde v druhém kole porazila Švýcarku Viktorii Golubicovou po obratu 4:6, 6:0, 6:2. Naopak sedmnáctiletá Linda Nosková ve stejné fázi končí. Třetí nasazené Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové podlehla 1:6, 5:7. Čtvrtfinále bude hrát Barbora Krejčíková po výhře nad Martou Kosťukovou 7:5 a 6:3.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / autor: Mathias Schulz

Loňská vítězka Roland Garros přitom do zápasu s Kosťukovou nevstoupila dobře a rychle prohrávala 0:3. Turnajová sedmička Krejčíková ale srovnala a ve druhém setu už potvrdila roli favoritky. Ve čtvrtfinále se letos představí počtvrté.

Muchová se mezi osmičku nejlepších dostala poprvé od loňského Wimbledonu. Dva zápasy za sebou vyhrála dosud naposledy na letošním Roland Garros.

Šestadvacetiletá hráčka, jež letos kvůli zdravotním problémům zatím odehrála jen osm turnajů a na třech z nich končila skrečí, prohrála úvodní set za 47 minut. Pak ale získala deset her v řadě a soupeřce nabídla šanci až za stavu 4:0 ve třetím setu. Golubicová snížila na 2:4, poslední dvě hry už ale opět patřily české tenistce.

Semifinalistka červencového turnaje WTA v Praze Nosková prohrála s favoritkou úvodní sadu za 25 minut, ve druhé ale sváděla se světovou patnáctkou vyrovnanou bitvu. Na ztrátu podání dokázala okamžitě zareagovat a měla i dva brejkboly na 5:3, nedokázala je ale využít a Brazilka v závěru zužitkovala své zkušenosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články