Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Muchová skončila v Berlíně v 1. kole, Kvitová neuspěla v Birminghamu

Hned v 1. kole turnaje v Berlíně skončila tenistka Karolína Muchová. Nejvýše nasazené Uns Džábirové z Tuniska podlehla dvakrát 3:6. Rodačka z Olomouce nedokázala v prvním letošním zápase na travnatém povrchu ani jednou prolomit servis soupeřky. Kdo skončil, je také Petra Kvitová. Ta nezačala travnatou část sezony úspěšně. Dvojnásobná wimbledonská vítězka skončila na turnaji v Birminghamu už v prvním kole poté, co podlehla Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové 6:7, 2:6. 

Karolína Muchová
zdroj: AP autor: Manu Fernandez

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře v Berlíně tak zůstává nasazená čtyřka Karolína Plíšková, která ve středu vyzve přemožitelku Kateřiny Siniakové Biancu Andreescuovou. 

Pětadvacetiletá Muchová, která před necelými třemi týdny skrečovala utkání 3. kola na Roland Garros kvůli zranění kotníku, vedla v prvním setu 3:2. Poté ale prohrála čtyři gamy za sebou, přišla dvakrát o servis a úvodní sadu ztratila.

Čtvrtá hráčka světa Džábirová navíc získala i první tři hry ve druhém setu a vypracovala si náskok, který dotáhla do konce. Tunisanka vyhrála proti Muchové první vzájemný zápas a nechala zapomenout na nečekané vyřazení z Roland Garros, kde vypadla v prvním kole s Polkou Magdou Linetteovou. V dalším kole v Berlíně narazí na Američanku Alycii Parksovou.

Dvaatřicetiletá Kvitová prohrála na turnajích WTA šestý z posledních sedmi zápasů. V této sezoně prošla jen jednou přes třetí kolo, a to na březnovém turnaji v Miami. Naopak Haddadová Maiaová navázala na životní triumf z turnaje v Nottinghamu z předchozího týdne. Zde vyřadila v semifinále také Martincovou, která tehdy duel kvůli zdravotním potížím skrečovala.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová, která v Birminghamu v letech 2017 a 2018 turnaj vyhrála, vstoupila do utkání nadějně a v prvním setu si vypracovala vedení 5:3. Výhodu ale nevyužila a duel dospěl do zkrácené sady, kterou o šest let mladší Brazilka vyhrála 7:4.

Ve druhém setu se rodačka z Bílovce k žádnému brejkbolu nedostala. Naopak soupeřka dvakrát prolomila její servis a využila hned první mečbol. Dvaatřicátá hráčka světa Haddadová Maiaová vyzve v dalším kole Polku Magdalenu Frechovou.

Tereza Martincová stihla s Italkou Camilou Giorgiovou odehrát jeden set, nevyužila dva setboly a tie-break ztratila (7:9), načež byl duel kvůli tmě přerušen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články