Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Místo vítězství přišel kolaps. Plíšková se v Dubaji loučí ve čtvrtfinále, Kvitová zametla s Kužmovou

K postupu mezi elitní kvarteto jí za stavu 5:1 ve třetí sadě scházel jeden gem, přesto Karolína Plíšková čtvrtfinále v Dubaji s Sie Šu-wej prohrála. Čtvrtá nasazená hráčka se před soupeřkou z Tchaj-wanu musela sklonit přesně po dvou hodinách po setech 4:6, 6:1 a 5:7. Nezaváhala naopak Petra Kvitová, která jednoznačně vyhrála nad Slovenkou Viktórií Kužmovou 6:4, 6:0 a v semifinále se střetne právě se zmíněnou Sie Šu-wej.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

"Konečně jsem si zahrála v turnaji dva sety," řekla na kurtu Kvitová, jež ve dvou předchozích zápasech postoupila až po třísetových bitvách. S Kužmovou strávila na kurtu hodinu a dvě minuty a nastřílela 21 vítězných míčů. "Jsem ráda, jak jsem hrála. Šla jsem do toho. Jsem spokojená s forhendem a pohybem," dodala.

Rodačka z Bílovce začala proti dvacetileté Kužmové dobře, ale stav 3:0 neudržela a nechala soupeřku srovnat. K zisku úvodního dějství pomohla české tenistce soupeřka, protože desátou hru začala dvěma dvojchybami, a dvojnásobná vítězka Wimbledonu nabídnutou šanci využila.

Povzbuzena ziskem prvního setu předvedla Kvitová ve druhé sadě svoji sílu. Výborně returnovala, hrála agresivně a tradičně bodovala především z forhendu. Slovenka se jen ohlížela po tvrdých úderech a uhrála jen devět bodů.

V pátek Kvitová narazí na Sie Šu-wej, kterou porazila ve všech třech dosavadních zápasech, naposledy v lednu cestou za titulem v Sydney. "Byl to boj jako vždy s ní. Musím být fyzicky i mentálně připravená na všechno," konstatovala Kvitová, která se v žebříčku posune minimálně na třetí místo. Vzhledem k tomu, že čtvrtfinále s Belindou Bencicovou nezvládla Simona Halepová, může Kvitová být i dvojkou, pokud získá titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová je v Dubaji v semifinále, Plíšková zápas nedotáhla

Plíšková nedokázala v prvním dějství využít šance. Jeden brejkbol měla ve druhé hře a další tři v osmé, přičemž při jednom z nich už si myslela, že míček letí z rakety soupeřky do autu, ale spadl na lajnu a Češka zvedla oči v sloup. Evidentně rozhozená vzápětí prohrála jedenáct míčů v řadě. Některé z nich napálila daleko mimo kurt a po jednom úderu, který měla na dosah, ani nešla a o set přišla.

Australská trenérka Rennae Stubbsová se o pauze snažila Plíškovou vyburcovat. "Dneska musíš zatraceně makat. Tlač, opravdu tlač a jdi do kolen," říkala Australanka a použila i hodně ostrá slova. "Nehraj naštvaně, když nevyužiješ brejkboly. To je stará Kája, ukaž mi novou Káju. Ukaž mi, jak jsi bojovná!" chtěla Stubbsová.

Rodačka z Loun začala hrát soustředěně a dominovala. Od stavu 1:1 ve druhé sadě získala devět her v řadě a ve třetím setu rychle vedla 5:1, ale místo vítězství přišel kolaps.

Plíšková dvakrát zápas nedopodávala do kýženého konce a za stavu 5:4 znovu podlehla frustraci. Při jedné výměně si myslela, že zahrála aut, lajnový rozhodčí ale nic nezahlásil, ona přesto na úder soupeřky nezareagovala. Rázem prohrávala 5:6 a znovu přišla Stubbsová. Tentokrát dávala pozitivní instrukce, aby Češku povzbudila, ale napodruhé už neuspěla. Plíšková při svém servisu zápas ztratila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články