Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Martincová zametla s nasazenou Čang Šuaj a poprvé v sezoně je v semifinále

Úspěšné tažení Terezy Martincové na turnaji v Nottinghamu pokračuje. Česká tenistka porazila čtvrtou nasazenou Čang Šuaj z Číny 6:3, 6:2 a zahraje si poprvé v sezoně semifinále. Sedmadvacetiletá pražská rodačka neztratila na tamní trávě opět ani set a probojovala se mezi kvarteto nejlepších na podniku WTA poprvé od loňského července. V boji o finále vyzve Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, která nečekaně zdolala nasazenou jedničku Marii Sakkariovou z Řecka 6:4, 4:6, 6:3.

Tereza Martincová
zdroj: REUTERS

Šedesátá hráčka světa Martincová vyhrála tři zápasy za sebou poprvé v tomto roce a oplatila Čang Šuaj šest let starou porážku z kvalifikace na Australian Open. Zároveň vyrovnala poměr vzájemných zápasů na 1:1.

V souboji s o šest let starší soupeřkou neztratila ani jednou servis, naopak Číňanku čtyřikrát "brejkla". Po hodině a třinácti minutách využila hned první mečbol.

Martincová se dostala do semifinále turnaje WTA popáté v kariéře a zabojuje o druhou finálovou účast. Dosud hrála o titul jen loni v Praze, kde prohrála s krajankou Barborou Krejčíkovou. Na kontě má čtyři tituly z nižší kategorie ITF.

Se semifinálovou soupeřkou Haddadovou Maiaovou se Martincová utkala v minulosti dvakrát, v obou případech prohrála. Také Brazilka usiluje o druhé finále na turnaji WTA v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva):

Dvouhra - čtvrtfinále: Martincová (ČR) - Čang Šuaj (4-Čína) 6:3, 6:2, Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Sakkariová (1-Řec.) 6:4, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články