Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lehečka prohrál v Gstaadu v osmifinále s favorizovaným Ruudem

Jiří Lehečka se do čtvrtfinále antukového turnaje v Gstaadu nedostal. Prvnímu nasazenému Norovi Casperu Ruudovi podlehl po hodině a čtyřiceti minutách 3:6, 4:6. Obhájce loňského vítězství a pátý hráč světa Ruud, který vloni ve Švýcarsku vyřadil v semifinále také Víta Kopřivu, vyzve v další fázi Španěla Jaumeho Munara.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka prohrál v Gstaadu s turnajovou jedničkou Ruudem

Dvacetiletý Lehečka hrál s finalistou letošního Roland Garros poprvé a favorizovanému Norovi nesebral ani jednou servis.

Rodák z Mladé Boleslavi nevyužil možnost dostat se podruhé v sezoně do čtvrtfinále turnaje ATP, jako se mu to povedlo v Rotterdamu, kde podlehl až v semifinále Řekovi Stefanosu Tsitsipasovi.

Utkání v Gstaadu o den odložil déšť. Lehečka měl hned v úvodní hře k dispozici pět brejkbolů, ani jeden ale nevyužil. Naopak Ruud za stavu 3:2 prolomil na pátý pokus jeho servis a první sadu rozhodl.

Ve druhém setu si už český tenista žádnou možnost brejku nevypracoval. V utkání sice odvrátil 13 z 15 brejkbolových příležitostí soupeře, ale za stavu 3:3 získal Ruud opět na pátý pokus Lehečkovo podání a dotáhl zápas k výhře.

Nejvýše postavený Čech v žebříčku ATP Lehečka, jemuž patří 65. místo, doplatil také na šest dvojchyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články