Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová ve Stuttgartu prohrála první set, pak ovšem zabrala a je v semifinále

Potřetí v kariéře si Petra Kvitová zahraje semifinále turnaje WTA ve Stuttgartu. Na zdejší antuce sice česká tenistka začala čtvrtfinále s Anastasií Sevastovovou z Lotyšska ztrátou prvního dějství, ale v dalším průběhu už si vedla mnohem lépe a po setech 6:2, 6:3 postoupila mezi nejlepší kvarteto.

Petra Kvitová se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Kvitová si ve Stuttgartu zahrála semifinále v roce 2012 i 2016, ale pokaždé prohrála s pozdějšími šampionkami Marií Šarapovovou a Angelique Kerberovou. Tentokrát se utká o postup do finále s Kiki Bertensovou z Nizozemska, která vyřadila domácí favoritku Kerberovou 6:3, 6:4.

Rodačka z Bílovce se střetla se Sevastovovou počtvrté a v úvodu nestíhala - rychle prohrávala 0:4. Poté však dokázala přidat na podání a postupně na kurtu dominovala. "Ani si nepamatuji, kdy jsem naposledy měla tak mizerný vstup do zápasu. Naštěstí jsem pak získala dva gemy a nebyl z toho kanár," řekla s úsměvem na tiskové konferenci.

"Bez toho, abych pořádně zabojovala, bych pravděpodobně prohrála. Byla jsem hrozně pomalá, nedokázala jsem pořádně rozhýbat ruku a bylo to hodně těžké. Ona navíc nic nezkazila a já naopak všechno," zhodnotila úvod duelu. "Pak jsem konečně začala dobře podávat a první vítězný servis mě trochu uklidnil. Řekla jsem si, že si musím udržet servis a ono to nějak dopadne," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová si po obratu se Sevastovovou zahraje ve Stuttgartu semifinále

Druhou sadu získala poměrem 6:2 a i ve třetí kráčela suverénně za postupem. Soupeřka sice snížila z 1:4 na 3:4, dvojnásobná wimbledonská šampionka jí ovšem vzápětí počtvrté v utkání sebrala servis a duel dopodávala. "Ve finále jsem zde ještě nebyla, tak doufejme, že to tentokrát dopadne lépe," zakončila Kvitová. 

Famózní obrat předvedla ve čtvrtfinále i světová jednička Naomi Ósakaová. Japonka prohrávala s Donnou Vekičovou z Chorvatska ve třetím setu už 1:5 a byla krok od vyřazení, ale dokázala vyrovnat na 6:6 a v tie-breaku zvítězila 7:4.

Výsledky turnaje ve Stuttgartu (antuka, dotace 886 077 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (3-ČR)- Sevastovová (7-Lot.) 2:6, 6:2, 6:3, Ósakaová (1-Jap.) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články