Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová se na kurtech ve Stromovce nepředstaví. Léčí poraněné zápěstí

Tenistka Petra Kvitová se příští týden nezúčastní Livesport Prague Open ve Stromovce. Dvojnásobná wimbledonská vítězka stále léčí poraněné zápěstí a z turnaje se odhlásila. Zánět v zápěstí trápí Kvitovou už přes měsíc, naposledy hrála před třemi týdny na londýnském grandslamu, kde vypadla ve třetím kole.

"Hrát doma je něco velice speciálního, hlavně po tolika letech na okruhu. Bohužel mé zápěstí se ještě úplně nezotavilo, a tak se musím z turnaje odhlásit. Vím, že turnaj bude skvělý a diváci se opět postarají o skvělou atmosféru," uvedla Kvitová na Instagramu.

Kvitová, která Prague Open vyhrála v roce 2018, měla být po odstoupení olympijské vítězky z Tokia Švýcarky Belindy Bencicové nasazenou trojkou. Nakonec se v soutěži nepředstaví a nebude mít příležitost napravit loňské nepovedené vystoupení ve Stromovce, kdy coby turnajová jednička vypadla v prvním kole.

Letos je nejvýše nasazenou hráčkou světová dvojka Estonka Anett Kontaveitová. Dvojkou v pavouku je Barbora Krejčíková. V soutěži před skončením kvalifikace figuruje šest českých tenistek.

V kvalifikaci zůstávají ve hře tři české tenistky. Barbora Palicová si zajistila postup do finálové části po vítězství nad Slovenkou Viktorií Kužmovou 7:5, 6:2 a Dominika Šálková uspěla proti Australance Astře Sharmaové po setech 2:6, 6:4, 6:2. Duel Miriam Kolodziejové s Izraelkou Linou Gluškovou byl odložen na neděli.

Neuspěly naopak Tereza Smitková, jež podlehla Rakušance Sinje Krausové 2:6, 4:6, a Nikola Bartůňková, která prohrála s Ruskou Oksanou Selechmetěvovou 2:6, 7:5, 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Palicová postupuje kvalifikací Prague Open

Krejčíková začne proti Blinkovové

Barbora Krejčíková zahájí cestu za obhajobou loňského vítězství proti Anně Blinkovové z Ruska. Karolína Muchová vyzve na úvod v českém souboji juniorku Lucii Havlíčkovou.

Úřadující šampionka pražského turnaje a dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková bude plnit roli nasazené dvojky. Proti 141. hráčce světa Blinkovové sehrála dosud dva zápasy, v obou případech vyhrála. Třiadvacetiletá Ruska nahradila v turnaji třináctou hráčku světa Bencicovou, která se odhlásila.

Již v prvním kole bude k vidění český souboj mezi Muchovou (164. v žebříčku WTA) a vítězkou letošního juniorského Roland Garros Havlíčkovou (763.). Tereza Martincová (71.) vyzve Francouzku Chloé Paquetovou (103.), další dvě české účastnice Marie Bouzková (64.) a Linda Nosková (114.) narazí na soupeřku z kvalifikace. Nasazená jednička a světová dvojka Anett Kontaveitová z Estonska vstoupí do turnaje proti Gruzínce Jekatěrině Gorgodzeové (115.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články