Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Kvitová, Krejčíková, Muchová či Šwiateková v Ostravě postupují, Hradecká se loučila v slzách

Po titulu v Tallinnu zahájila Barbora Krejčíková vítězně i ostravský turnaj Agel Open, Američanku Shelby Rogersovou porazila 6:2 a 6:2. Uspěly také Karolína Muchová a Petra Kvitová. Prvně jmenovaná zdolala Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie 6:4 a 6:4, Kvitová 7:6 a 6:4 Paulu Badosaovou ze Španělska 7:6 a 6:4. Už ve čtvrtfinále je světová jednička Iga Šwiateková z Polska, které kvůli zranění vzdala Australanka Ajla Tomljanovicová. Lucie Hradecká s Lindou Noskovou padly v prvním kole s dvojicí McNallyová, Parksová 4:6, 3:6.

Petra Kvitová na turnaji WTA v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Kvitová oplatila nasazené dvojce letošní vyřazení ze 3. kola Wimbledonu. V boji o semifinále vyzve na tvrdém povrchu v Ostravar aréně Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, která porazila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou 6:7, 6:4 a 7:5.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka porazila Badosaovou ve druhém ze tří zápasů. Vyrovnaný první set, v němž si obě hráčky držely servis, rozhodla Češka ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 7:4.

Vyrovnaný duel pokračoval i ve druhé sadě. Kvitová získala rozhodující brejk v sedmé hře, a přestože později nevyužila sedm mečbolů (šest při soupeřčině podání), utkání po více než dvou hodinách doservírovala. Badosaové nepomohlo osm es.

"Věděla jsem, že to bude s Paulou těžké. Je čtvrtá na světě a naposledy jsem s ní prohrála ve Wimbledonu, kde porážka bolí vždy o něco víc. Jsem ráda, že jsem zvládla v prvním setu tie-break, protože kdybych měla hrát tři sety, tak by to s mou fyzickou kondicí asi nebylo úplně dobré," uvedla na tiskové konferenci Kvitová, která se stále nezbavila nachlazení.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková a Muchová prošly v Ostravě do 2. kola

Třiadvacátá hráčka světa Krejčíková hrála s Rogersovou poprvé. V utkání nepřišla ani jednou o servis, soupeřce ho vzala čtyřikrát. Po hodině a 18 minutách využila první mečbol. V zápase si pomohla dvěma esy. "Určitě to nebylo snadné utkání. Ačkoli výsledek vypadá jasně, tahaly jsme se. Shelby zahrála také plno dobrých balonů a měla hodně šancí. Jsem ráda, že se mi podařilo všechny její příležitosti zničit a zahrála jsem dobrý zápas," řekla Krejčíková.

V dalším duelu narazí na Švýcarku Belindu Bencicovou. S olympijskou šampionkou z Tokia se střetne podruhé v krátké době, před čtyřmi dny ji vyřadila v Estonsku v semifinále.

Muchová zaskočila Haddadovou Maialovou

Stejně stará Muchová porazila Haddadovou Maialovou i ve druhém utkání a vyhrála třetí z posledních čtyř duelů. V úvodu zápasu s patnáctou hráčkou světa přišla o servis, díky dvěma brejkům ale dokázala vývoj první sady otočit.

Také ve druhém setu Muchová ztrácela a Brazilka si vypracovala vedení 4:1. Od té chvíle ale rodačka z Olomouce získala za podpory fanoušků pět her za sebou a po hodině a 42 minutách slavila postup. V dalším kole ji čeká 189. hráčka světa Američanka Caty McNallyová.

Hradecká se loučila s českými příznivci

Poslední soutěžní zápas před domácími fanoušky sehrála Hradecká. Vítězka 26 titulů z deblu, která v září připustila, že hraje poslední sezonu v kariéře, vypadla po boku o dvacet let mladší Noskové hned v úvodu turnaje. Proti McNallyové s Parksovou přišly čtyřikrát o servis a prohrály za 70 minut. "Je to určitě poslední domácí turnaj. Ještě se chystám do San Diega a Guadalajary," uvedla po utkání Hradecká.

Šwiateková vedla nad Tomljanovicovou 4:1, ale nakonec musela o první set ještě zabojovat a vyhrála ho 7:5. Ve druhé sadě si za stavu 2:1 pro trojnásobnou grandslamovou vítězku nechala Australanka ošetřit koleno, a i když poté srovnala na 2:2, zápas vzdala. O postup do semifinále si Šwiateková zahraje s Muchovou, nebo McNallyovou.

V odpoledním programu půjde do akce Petra Kvitová proti Španělce Paule Badosaové. Jako poslední se utkají Jelena Rybakinová z Kazachstánu s Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou.

Turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch, dotace 611 210 eur):

Dvouhra - 1. kolo: 
Krejčíková (ČR) - Rogersová (USA) 6:2, 6:2, Muchová (ČR) - Haddadová Maiaová (7-Braz.) 6:4, 6:4.
Dvouhra - 2. kolo:
Šwiateková (1-Pol.) - Tomljanovicová (Austr.) 7:5, 2:2 skreč, Kvitová (ČR) - Badosaová (2-Šp.) 7:6 (7:4), 6:4, Rybakinová (Kaz.) - Sasnovičová (Běl.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo: 
McNallyová, Parksová (USA) - Hradecká, Nosková (ČR) 6:4, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Danilinová, Haddadová Maiaová (2-Kaz./Braz.) - Bartůňková, Palicová (ČR) 7:6 (7:4), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články