Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Korda hrát čtvrtfinále v Monte Carlu nebude. Ruud nestačil na Dimitrova

Sebastian Korda se na turnaji v Monte Carlu do čtvrtfinále neprobojoval. Jednadvacetiletý tenista českého původu prohrál v americkém souboji třetího kola s desátým nasazeným Taylorem Fritzem 6:7, 5:7. Ve středu přitom Korda vyřadil Španěla Carlose Alcaraze, který ovládl předchozí Masters v Miami. Z turnaje vypadl také čtvrtý nasazený Nor Casper Ruud. 

Ruud – finalista z Miami – nestačil na zkušeného bulharského soupeře Grigora Dimitrova, který zvítězil 6:3, 7:5 a připsal si třetí letošní výhru na antuce. Tolik jich loni podle webu ATP měl za celou sezonu.

"Přitom ten přechod na jiný povrch nebyl jednoduchý, ale zatím to tady jde dobře. Casper je výborný hráč, ale já dělal správná rozhodnutí a moc si to nekomplikoval," řekl Dimitrov, semifinalista monackého turnaje z roku 2018.

Po nečekaném vyřazení světové jedničky Novaka Djokoviče uspěl Španěl Alejandro Davidovich i v dalším kole. V osmifinále porazil 6:4, 6:1 Belgičana Davida Goffina, přemožitele českého reprezentanta Jiřího Lehečky.

V obhajobě titulu pokračuje Řek Stefanos Tsitsipas, který přešel přes vzdorujícího Srba Lasla Djereho. Do čtvrtfinále postoupila světová pětka po výhře 7:5, 7:6. "Musel jsem být ve střehu. Na antuce hraje výborně, vrátí spoustu míčů. Musel jsem si to fakt vydřít," uvedl Tsitsipas po utkání s 62. hráčem žebříčku ATP. Dalším soupeřem řeckého tenisty bude Argentinec Diego Schwartzman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články