Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Jednadvacet es a Plíšková je ve Stuttgartu ve čtvrtfinále, Vondroušová uhrála jen čtyři gemy

Karolína Plíšková bude hrát čtvrtfinále stuttgartského turnaje. V utkání s Jelenou Ostapenkovou díky jednadvaceti esům otočila stav a zvítězila 6:7, 6:4 a 6:3. Příští soupeřkou Plíškové bude Ashleigh Bartyová z Austrálie. Markéta Vondroušová naopak prohrála ve druhém kole s druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska 1:6 a 3:6.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGEPOWER via www.imago autor: Michael Weber

V pátečním čtvrtfinále se představí dvě Češky a bývalé vítězky turnaje Plíšková a Petra Kvitová, která se o semifinále utká s Elinou Svitolinovou. Čtvrtá nasazená Ukrajinka dnes porazila 7:6, 6:3 domácí hvězdu Angelique Kerberovou a Kvitová jí bude vracet březnovou třísetovou porážku z Miami. V případě postupu by se Plíšková a Kvitová střetly o postup do finále.

Plíšková strávila na kurtu podobně jako v prvním kole dvě hodiny a dvacet minut. "Bylo to mnohem lepší než včera," porovnávala své výkony z obou zápasů.

V prvním setu s Ostapenkovou nedotáhla do konce náskok a nevyužila setbol v tie-breaku, který ztratila poměrem 7:9. Po míči do sítě naštvaně rozbila raketu o antuku. "Vždycky mi to pomůže, proto to dělám," řekla na kurtu a svá slova naplnila. Ve druhém setu už vedla 5:2, ale set uzavřela s problémy. Třetí dějství, v kterém podávala nejlépe, rozhodla brejkem na 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Halepová do třetice překvapení s Vondroušovou nedopustila

"Nebylo to snadné, ale jsem pyšná, jak jsem to ustála ve druhém setu, i když jsem na sebe byla naštvaná. Pak už to bylo dobré. Každý vyhraný zápas mi pomůže," řekla Plíšková.

S aktuální světovou jedničkou Bartyovou, která na Roland Garros uspěla předloni, má bilanci 2:4 a na antuce se utkají poprvé. "Hraje skvěle. Nemám co ztratit," řekla Češka.

Vondroušová v předešlých dvou vzájemných zápasech Halepovou zdolala, ale tentokrát na aktuální světovou trojku nestačila. Po vyhraném úvodním gamu utkání ztratila sedm her v řadě. Ve druhém setu se držela ve hře, ale za stavu 3:4 si po dvojchybě počtvrté prohrála servis a přesně a rychle hrající Rumunka poté duel po 56 minutách při svém podání ukončila.

Turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 456.073 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Halepová (2-Rum.) - Vondroušová (ČR) 6:1, 6:3, Sabalenková (5-Běl.) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:2, Karolína Plíšková (6-ČR) - Ostapenková (Lot.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3, Svitolinová (4-Ukr.) - Kerberová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3, Alexandrovová (Rus.) - Bencicová (8-Švýc.) 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články