Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Garciaová po napínavém finále vydřela osmý singlový titul, Tsitsipas premiérový na trávě

Francouzská tenistka Caroline Garciaová ovládla turnaj v Bad Homburgu. Svůj ligový osmý titul ve dvouhře na okruhu WTA vybojovala po vyrovnaném finále nad Biancu Andreescuovou, kterou porazila těsně 6:7, 6:4 a 6:4. Na trávě triumfovala 75. hráčka světového žebříčku potřetí v kariéře, z turnajového vítězství se radovala po třech letech. Naopak první triumf na zeleném povrchu ukořistil Stefanos Tsitsipas, jenž ve finále na Mallorce porazil Španěla Roberta Bautistu.

Caroline Garciaová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Premiérový vzájemný souboj dvou nenasazených tenistek měl dramatický průběh. Jako první získala brejk Garciaová, ale Andreescuová hned vzápětí srovnala a tie-break získala třemi body v řadě za stavu 4:5.

Ve druhém setu se kanadská vítězka US Open 2019 dostala do vedení 4:2, ale od té doby uhrála až do konce sady jediný fiftýn. Také v rozhodujícím setu se skóre přelévalo, klíčový brejk se Garciaové podařil v pátém gamu. Po dvou a tři čtvrtě hodinách proměnila skvělá deblistka první mečbol.

Stefanos Tsitsipas získal na Mallorce první titul na travnatém povrchu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/IMAGO autor: THOMASREINER.PROO

Tsitsipas si připsal první triumf na trávě

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas získal na Mallorce po finálové výhře nad Španělem Robertem Bautistou 6:4, 3:6, 7:6 premiérový titul na trávě. Letos ovládl druhý turnaj po dubnovém triumfu v Monte Carlu, celkem má na kontě devět titulů.

Druhý nasazený Tsitsipas vstoupil do utkání čtyřmi vyhranými gamy v řadě a bez větších problémů získal úvodní set. Lépe začal i druhou sadu, ale turnajová pětka Bautista dvěma brejky průběh otočil a vyrovnal.

V rozhodujícím setu podával Tsitsipas za stavu 5:4 na vítězství, o servis však přišel a Bautista dovedl zápas do tie-breaku. V něm od začátku ztrácel. Po dvou a půl hodinách Tsitsipas proměnil první mečbol.

Třiadvacetiletý Řek porazil o 11 let staršího Bautistu i ve třetím vzájemném utkání. Letos si světová šestka připsala už 40. výhru, což je nejvíce na okruhu.

Výsledky tenisových turnajů na trávě:

Výsledky tenisového turnaje žen v Bad Homburgu:

Dvouhra - finále:

Garciaová (Fr.) - Andreescuová (Kan.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Hozumiová, Ninomijaová (1-Jap.) - Rosolská, Routliffeová (2-Pol./N. Zél.) 6:4, 6:7 (5:7), 10:5.

Tenisový turnaj mužů v Palmě de Mallorca:

Dvouhra - finále:

Tsitsipas (2-Řec.) - Bautista (5-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - finále:

Matos, Vega (Braz./Šp.) - Behar, Escobar (Urug./Ekv.) 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 10:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články