Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krejčíková na Roland Garros zkompletovala double, se Siniakovou ovládla i čtyřhru

Po slavném sobotním vítězství ve dvouhře získala Barbora Krejčíková titul na Roland Garros také ve čtyřhře. V páru s Kateřinou Siniakovou porazily ve finále americko-polskou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková 6:4, 6:2 a radují se z třetího společného grandslamového vavřínu. Rodačka z Brna se stala první tenistkou po 21 letech, která v Paříži uzmula nejcennější trofej v singlu i v deblu.

Barbora Krejčíková (vpravo) a Kateřina Siniaková s trofejí z Roland Garros
zdroj: REUTERS

Naposled to dokázala domácí Mary Pierceová v roce 2000. Předtím se to podařilo také legendám Martině Navrátilové (1982, 1984), Američankám Billie Jean Kingové (1972) a Chris Evertové (1974-75), Australance Margaret Courtové (1973) a Rumunce Virginii Ruziciové (1978).

"Děkuji své partnerce, Katka hrála výborně. Doufám, že nám to bude dál klapat, třeba na olympiádě," řekla Krejčíková na kurtu s myšlenkami na OH v Tokiu. "Jsem nadšená, že jsem zde letos mohla být, a těším se na příští rok," dodala a zopakovala poděkování publiku, všem trenérům a rodině.

Krejčíková se mimo jiné stane podruhé v kariéře světovou deblovou jedničkou. V čele žebříčku WTA ve čtyřhře už byly dvanáct týdnů se Siniakovou na konci roku 2018 a na začátku sezony 2019.

Češky do finále vletěly, hned prorazily podání loňské vítězky singlu v Paříži Šwiatekové a v poli zářila zejména Siniaková. Právě po jejím důrazném returnu při servisu Američanky vedly už 3:0. Za stavu 5:2 sice rodačka z Hradce Králové, která se prala se servisem a dělala dvojchyby, ztratila podání, ale Krejčíková set o dva gemy později dopodávala.

Ve druhém setu byl zápas vyrovnaný do stavu 2:2. Siniaková dál energicky létala po kurtu a byla skoro neprůstřelná na síti. Krejčíková dodávala páru klidnou silou zezadu i při returnech. A Siniaková si svůj nejlepší gem při podání schovala na závěr a jistě utkání dokončila. Při mečbolu vystihla přeběhnutí Mattekové-Sandsové a poslala křížný vítězný prohoz.

"Byly to krásné dva týdny plné emocí. Jsem nadšená, že jsme to takhle dokončily, tuhle jízdu jsme si užily," dodala Siniaková v rozhovoru na kurtu.

Krejčíková a Siniaková vyhrály debl v Paříži poprvé před třemi lety a druhý grandslamový titul přidaly ve stejném roce ve Wimbledonu.

Krejčíková za výhry ve dvouhře, čtyřhře a za čtvrtfinále ve smíšené čtyřhře dohromady vydělala na Roland Garros 1,53 milionu eur, v přepočtu před zdaněním přes 39 milionů korun.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka):

Ženy: Čtyřhra - finále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Matteková-Sandsová, Šwiateková (14-USA/Pol.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články