Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Muchová vyřadila v Paříži nasazenou čtyřku Sakkariovou. Kvitová a Siniaková vypadly

První českou tenistkou ve třetím kole grandslamového Roland Garros je Karolína Muchová. Ta na pařížské antuce vyřadila za dvě a půl hodiny čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka. Loňskou semifinalistku turnaje porazila ve dvou setech a dvou tie-breacích 7:6 a 7:6. Postupem do třetího kola vyrovnala Muchová své maximum v Paříži. S turnajem se naopak loučí Petra Kvitová - stejně jako loni ve 2. kole. S Australankou Dariou Savilleovou prohrála 4:6, 2:6. Končí taktéž Kateřina Siniaková, která prohrála s loňskou finalistkou US Open Leylah Fernandezovou z Kanady 3:6 a 2:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová porazila na Roland Garros turnajovou čtyřku Sakkariovou

Roland Garros je pro Muchovou po návratu po zranění čtvrtým turnajem sezony a znovu ukazuje, že když je zdravá, patří do světové špičky. Proti aktuální trojce žebříčku WTA Sakkariové předvedla výbornou hru a většinu zápasu byla lepší než řecká soupeřka.

První set mohla Muchová vyhrát rychleji, ale za stavu 5:2 nevyužila tři setboly při podání soupeřky. Uspěla až při osmém po vítězném bekhendu v tie-breaku, který získala 7:5. Ve druhé sadě šla dvakrát do brejku, ale o výhodu vždy přišla. V druhém tie-breaku vedla 3:0, na 4:2 zvýšila esem z druhého servisu a zápas ukončila ranou po lajně z forhendu.

"Je to nádherný poct, že zase můžu takhle hrát. Je to pro mě moc důležité. Byl to pro mě velký test, výzva a jsem ráda, jak jsem to zvládla," řekla pětadvacetiletá Muchová v rozhovoru na kurtu. Výhrou si vylepšila bilanci v soubojích s hráčkami světové pětky na 4:2.

Krejčíková a Siniaková nebudou obhajovat titul ve čtyřhře

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková nebudou obhajovat titul ve čtyřhře na grandslamovém Roland Garros. České hráčky měly plnit roli nejvýše nasazené dvojice, ale ze soutěže se odhlásily. Siniaková přijde po více než půl roce o post světové deblové jedničky.

V boji o osmifinále se loňská semifinalistka Australian Open a dvojnásobná čtvrtfinalistka Wimbledonu utká s Američankou Amandou Anisimovovou, která v prvním kole porazila bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska. Se současnou 28. hráčkou světa se olomoucká rodačka dosud nestřetla.

Dvaatřicátá nasazená Kvitová do zápasu se Savilleovou, dříve hrající pod jménem Gavrilovová, špatně vstoupila. V prvním setu předvedla dva skvělé gamy až za stavu 2:5, ale ve zbytku utkání byla horší. Nedařil se jí servis a nemohla se srovnat na returnu. Duel prohrála za hodinu a čtvrt.

Se Savilleovou prohrála počtvrté ze šesti vzájemných zápasů. Rodačka z Moskvy není její oblíbenou soupeřkou. "Není, nikdy nebyla a asi nebude. Prostě běhá, vrací docela dobře a já se vykazím. Nemám s ní asi tolik trpělivosti. Ani servis mi s ní nepíše, jak stojí hodně vzadu, a dneska už vůbec, jak byla zima a větrno. Tohle mi nepomohlo, já jsem hrála špatně a ona nezkazila. To je potom jasný," řekla Kvitová.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu se v poslední době na grandslamech nedaří. Loni se Kvitová dostala nejdále do 3. kola na US Open. Letos na Australian Open vypadla dvaatřicetiletá česká tenistka už v 1. kole.

I před rokem skončila Kvitová v Paříži ve druhém kole, ale to měla smůlu. Po vyhraném prvním kole, v němž odvrátila mečbol, si v televizním studiu podvrkla levý kotník a z turnaje musela odstoupit. "Skončilo to nakonec úplně stejně, akorát teď můžu jít trénovat. Jsem ráda, že zdraví aspoň drží a není to jenom o tenisu, ale i do života normálně," řekla Kvitová. Těší se na travnaté turnaje. Před Wimbledonem bude hrát v Birminghamu a Eastbourne.

Výsledky českých tenistů na Roland Garros:

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo: Muchová(ČR) - Sakkariová (4-Řec.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), Fernandezová (17-Kan.) - Siniaková (ČR) 6:3, 6:2, Savilleová (Austr.) - Kvitová (32-ČR) 6:4, 6:2

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články