Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Muchová a Vondroušová ve Fed Cupu dominovaly, Česko vede v baráži nad Kanadou 2:0

Debutantka Karolína Muchová a favorizovaná Markéta Vondroušová poslaly českou fedcupovou reprezentaci do vedení 2:0 nad Kanadou. Prvně jmenovaná porazila 6:3, 6:0 Rebeccu Marinovou a Vondroušová nezaváhala s šestnáctiletou Leylah Fernandezovou, kterou na prostějovské antuce zdolala po setech 6:4, 6:1.

Markéta Vondroušová se raduje z vítězství v utkání Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Jsem rád, že to je 2:0 a oba zápasy byly ve dvou setech. Není jednoduché nastupovat v roli favorita, musí tam přijít a vyhrát. Atmosféra je hukot a doma jsou pod tlakem," řekl Petr Pála pro Českou televizi. "Markéta ani Kája ani jednou neprohrávaly, což je pro kapitána velmi příjemná situace," pochválil své svěřenkyně.

Muchová - Marinová

V nervózním úvodu si obě hráčky z druhé světové stovky prohrávaly podání. Pestřeji hrající Muchová vedla 3:1 a 40:15 při servisu Marinové. Zkušenější soupeřka sice srovnala na 3:3, ale potom už domácí hráčka dominovala.

Dvaadvacetiletá Muchová získala devět her v řadě a po hodině a čtvrt proměnila třetí mečbol. "Nejnervóznější jsem byla při rozehrávce, to jsem se třepala, ale pak to ze mě spadlo. Diváci nás v Prostějově strašně ženou dopředu," uvedla v rozhovoru na kurtu.

Vondroušová - Fernandezová

Devatenáctiletá Vondroušová se ocitla poprvé v roli české jedničky a střetnutí zvládla o čtyři minuty rychleji než Muchová. Proti mladičké soupeřce však musela ukázat hodně ze svého umění 47. hráčky žebříčku WTA.

"Hrála na hraně, neměla co ztratit a v prvním setu jsem se s tím musela porvat. Jsem spokojená," prohlásila Vondroušová, která při třetím mečbolu poslala míč na lajnu. "To bylo trošku štěstí," dodala.

V neděli by měly od 12:00 nastoupit týmové jedničky Vondroušová a Marinová, po nich je v plánu souboj Muchové s Fernandezovou a případně závěrečná čtyřhra. "Ještě se musíme soustředit a udělat třetí bod," zakončil Pála.

V domácím výběru schází Petra Kvitová, Karolína Plíšková i světová deblová jednička Kateřina Siniaková. Tým ze země javorového listu přijel bez zraněné komety sezony Biancy Andreescuové i také bez někdejší finalistky Wimbledonu Eugenie Bouchardové.

Česká fedcupová reprezentace hraje baráž poprvé od roku 2008. Tehdy se přes Izrael dostala do elitní Světové skupiny a následně triumfovala šestkrát během osmi let.

Baráž tenisového Fed Cupu v Prostějově:

ČR - Kanada 2:0
Muchová - Marinová 6:3, 6:0
Vondroušová - Fernandezová 6:4, 6:1

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články