Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sázka na jistotu. České tenistky přivítají USA na oblíbeném tvrdém povrchu

Osvědčený povrch zvolil český fedcupový tým pro finále prestižní týmové soutěže proti Američankám. O dějišti bylo jasno už dříve, hrát se bude opět v pražské O2 areně 10. a 11. listopadu.

Pála, Kvitová a Šafářová slaví postup ve Fed Cupu
zdroj: Reuters autor: Milan Kammermayer

"Radil jsem se s hráčkami a volba padla na osvědčený tvrdý povrch Novacrylic Ultracushion, na němž jsme hráli i v prvním kole proti Švýcarkám," uvedl kapitán Petr Pála, jenž svůj výběr povede za jedenáctým titulem. "A pokud jde o místo, volba byla jednoznačná, v Česku není jiná hala, ve které by se finále mohlo hrát. Z minulosti dobře víme, jak to ve vyprodané O2 areně vypadá, a už dnes se proto těšíme na atmosféru plného hlediště," dodal.

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a v Praze budou titul obhajovat. Ve vzájemné bilanci s ČR jednoznačně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset.

V Praze se nicméně českým tenistkám daří. Naposledy porazily v únoru Švýcarsko a úspěšné byly v největší české hale i v bojích o titul. Petra Kvitová a spol. před domácím publikem slavily triumfy ve finále nad Ruskem (2015), Německem (2014) a Srbskem (2012).

Kapacita O2 areny bude 15 000 míst. "Trochu modifikujeme vestavbu tribun ve spodním patře, aby byly ochozy kompaktnější. Zahájení předprodeje je naplánováno po prázdninách v prvním zářijovém týdnu," uvedl majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek, který poděkoval hudební skupině Škwor za uvolnění haly, neboť měla na listopadový termín finále Fed Cupu dlouhodobě O2 arenu zamluvenou. "Velmi ochotně se s námi domluvila na změně termínu a svůj koncert posunula," doplnil Černošek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články