Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lidi vás ženou, chcete pro ně bojovat a vyhrát za každou cenu, říká Vondroušová

Byla v klidu, i když jí v úvodu utkání švýcarská tenistka Viktorije Golubicová doslova válcovala. Jenže pak přišly nové míče i její přítel a Markéta Vondroušová nastartovala obrat úvodního utkání se Švýcarkami. Uhrála pro český výběr první bod a boj o semifinále Poháru Billie Jean Kingové přiklonila na českou stranu.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný gem utkání Vondroušová - Golubicová

Stříbrná olympijská medailistka prohrávala v prvním setu 1:4 a odvracela brejkboly. "V ženském tenise se může stát všechno, takže jsem chtěla zůstat klidná, soustředit se na každý míč a bojovat o každý míč," řekla Vondroušová po utkání.

Věděla, že nehraje vůbec špatně. Golubicová ale zpočátku excelovala, pomáhala si jednoručným bekhendem a zahrávala vítězné míče z forhendu po lajně. "První gemy odehrála skvěle, nic nezkazila a dobře podávala. Bylo to těžké, cítila jsem se o. k., a prohrávala," řekla Češka.

V dlouhém šestém gemu odvrátila tři brejkoly a snížila na 2:4. "Což bylo nejdůležitější, protože otáčet 1:5 by bylo hodně těžké," uvedla a dodala, že jí pomohla i výměna míčků. "S ní je těžké body vyhrávat a pomáhat si servisem, když jsou už míče ohrané. S novými jsem dala dva body z podání. Člověka to nakopne, protože se mi s ní hraje fakt nepříjemně," vysvětlila.

Ve druhé půlce první sady předvedla i málo vídanou sérii. Vyhrála sedmnáct míčů za sebou. Za povedenou šňůru prý mohl její přítel Štěpán. "Psal mi, že přišel za stavu 2:4, takže je to kvůli němu," řekla s úsměvem a dodala: "Na kurtu to nevnímám, teď mi to přijde neuvěřitelné, že to bylo tolik míčů."

Od stavu 4:4 v prvním setu označila svůj výkon za skvělý. Vedle dobré hry od základní čáry přidala i výpady k síti. "To byl základ úspěchu," konstatovala Vondroušová.

Stejně jako v pondělí si pochvalovala diváckou kulisu. V O2 areně se sešlo ještě více diváků než na Německo a byli pořádně slyšet. "Je to skvělé, zažívám to tady poprvé. Lidi vás ženou, i když jsem prohrávala. Chcete pro ně bojovat. Je to krásný pocit," řekla.

Pokud se bude českým tenistkám dařit, mohou hrát tři zápasy ve třech dnech. Na konci sezony to už není jednoduché. "Člověk už jede na krev, každý zápas je znát. I tenhle zápas byl extrémně náročný, i když ten druhý set byl 6:2. Ale nad tím nepřemýšlím. Máme tady skvělý tým, který nás dá dohromady, ať se děje, co se děje. Chceme prostě vyhrát za každou cenu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články