Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do finálového turnaje Davis Cupu se probojovala Austrálie, Francie i Španělsko

Tenisté Austrálie, Francie a Španělska splnili v kvalifikaci Davisova poháru role favoritů a zajistili si postup na finálový turnaj. Zatímco Francouzi zvítězili nad Ekvádorem bez zaváhání 4:0 a Španělé i bez grandslamového rekordmana Rafaela Nadala přešli přes Rumunsko 3:1, Australané museli s Maďarskem bojovat v pěti zápasech.

zdroj: ČT4 autor: Kiko Huesca

Hrdinou Austrálie se stal Thanasi Kokkinakis. Deblový šampion lednového Australian Open získal v rozhodující čtvrté dvouhře postupový třetí bod po výhře 6:4, 6:4 nad Zsomborem Pirosem.

Místo ve finálové šestnáctce si zajistili i tenisté Švédska, kteří zdolali 3:2 Japonsko, stejným poměrem přešla Belgie před Finsko. Hladký postup 4:0 slavilo Nizozemsko v duelu s Kanadou, výhra 3:1 poslala dál i Kazachstán v utkání s Norskem a Koreu v duelu s Rakouskem, které se muselo obejít bez Dominica Thiema.

Úspěšný debut v americkém daviscupovém týmu má za sebou jednadvacetiletý Sebastian Korda. Syn někdejšího českého tenisty Petra Kordy v kvalifikačním utkání s Kolumbií porazil Nicoláse Mejíu 6:4, 1:6, 6:4. Výběr USA vede v Renu po prvním dnu 2:0. Týmová jednička Taylor Fritz smetl Alejandra Gonzáleze 6:1, 6:0.

Čtyřicátý hráč světa Korda splnil v duelu s Mejíou, který je v pořadí ATP na 265. místě, roli favorita, i když ztratil set. "Byl jsem celkem v pohodě. Šlo to dobře a jsem rád, že jsem to zvládl," řekl agentuře AP rodák z Bradentonu po zápase, v němž si pomohl k výhře 12 esy.

Před utkáním si nechal poradit od svého otce i dvojnásobného daviscupového vítěze Radka Štěpánka. Navíc se týden připravoval s Andrem Agassim. "Všichni mi moc pomohli, jen mě trochu usadili. Mám za sebou spoustu skvělých lidí a mám radost, že se mi povedlo při debutu vyhrát," uvedl Korda, který získal první bod v zápase.

"Seby odvedl skvělou práci, fakt bojoval. Bylo to samozřejmě těžké, první dvouhra znamená velký tlak. Je skvělé, že vyhrál. Cítil jsem se pak jistější," řekl Fritz.

Výsledky kvalifikace tenisového Davisova poháru

Kvalifikace tenisového Davisového poháru:

Sydney: Austrálie - Maďarsko 3:2

Marbella: Španělsko - Rumunsko 3:1

Haag: Nizozemsko - Kanada 4:0

Paříž: Francie - Ekvádor 4:0

Espoo: Finsko - Belgie 2:3

Helsinborg: Švédsko - Japonsko 3:2

Bratislava: Slovensko - Itálie 2:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články