Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Davenportová odstoupila z Wimbledonu kvůli zraněnému kolenu

Londýn - Bývalá světová jednička Lindsay Davenportová odstoupila pár hodin před zápasem druhého kola z Wimbledonu. Z třetího grandslamu sezony vyřadilo 25. nasazenou tenistku zranění pravého kolena.

Tenistka Lindsay Davenportová
zdroj: Wikipedia

Dvaatřicetiletá wimbledonská šampionka z roku 1999, která se na trávě v All England Clubu představila po třech letech, se rozhodla odstoupit nedlouho před dnešním zápasem s Giselou Dulkovou. Argentinská tenistka tak bez boje prošla do třetího kola. 

Ve svém úvodním vystoupení porazila Davenportová v úterý Renatu Voráčovou a už během zápasu s českou hráčkou si nechala koleno ošetřit. "Koleno mě trápí delší dobu," uvedla Američanka, kterou stejné zdravotní potíže připravily o generálku na Wimbledon, kterou byl turnaj v Eastbourne. Davenportová přišla už o druhý letošní grandslam. Z nedávného Roland Garros se odhlásila kvůli osobním problémům.

Do třetího kola Wimbledonu postoupila obhájkyně titulu Venus Williamsová po vítězství nad nejlepší britskou tenistkou Anne Keothavongovou. Příští soupeřkou osmadvacetileté Američanky bude Španělka Maria José Martínezová-Sánchezová. 

V prvním setu se však čtyřnásobná wimbledonská šampionka hodně trápila a také vinou 18 dvojchyb ho získala až za 69 minut. Přitom Keothavongová v All England Clubu dosud uhrála během osmi ročníků všeho všudy dvě vítězství. Druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí sedmé nasazené favoritky.
 
Výsledky: 
Muži - dvouhra - 2. kolo: 
Kiefer (27-Něm.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6:0, 6:3, 6:1, Clément (Fr.) -
Becker (Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:3), 6:3, Melzer (Rak.) - Levine (USA) 4:6, 6:2, 3:6, 6:4, 6:1. 

Ženy - dvouhra - 2. kolo: 
V. Williamsová (7-USA) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 6:2, Tanasugarnová (Thaj.) - Zvonarevová (13-Rus.) 7:6 (12:10), 4:6, 6:3, Martínezová Sánchezová (Šp.) - Mirzaová (32-Ind.) 6:0, 4:6, 9:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články