Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čára přes rozpočet pro Hlaváčkovou, musela vyměnit deblovou partnerku

Praha - Andrea Hlaváčková mění v průběhu sezony partnerku pro čtyřhru. Její dosavadní spoluhráčka Šuaj Pcheng z Číny, se kterou Hlaváčková letos hrála mimo jiné finále Australian Open, se chce totiž více věnovat dvouhře. Proto se po boku české deblistky bude ve zbytku roku objevovat Maďarka Timea Babosová.

Andrea Hlaváčková
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

Rozhodnutí Číňanky nezviklalo ani to, že byly s Hlaváčkovou nejlepším párem sezony a měly nakročeno na Turnaj mistrů do Singapuru. „Je to pro mě krok zpátky v sezoně, která pro mě byla rozjetá neskutečně. Je to těžké, ale myslím si, že se tím nějak poperu."

Hlaváčková a Šuaj Pcheng se dohodly na spolupráci před letošní sezonou a během tří měsíců zaznamenaly několik úspěchů. Získaly titul v Šen-čenu, hrály finále Australian Open a turnaje v Dubaji a na velkém turnaji v Miami došly do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedle Strýcové si znovu zkusila krasobruslení i Hlaváčková

Právě po něm Šuaj Pcheng oznámila Hlaváčkové, že se chce soustředit na dvouhru, v které se jí začalo v poslední době více dařit. "Byl to dost šok," uvedla Hlaváčková. "Nechtěla mě (Šuaj Pcheng) dostat do situace, kdy by vyhrála tři čtyři kola v singlu a debl musela vypustit. Takže mi řekla, ať si radši najdu stálou parťačku, se kterou odehraju celou sezonu," dodala česká tenistka.

I s Babosovou je stále o co hrát. "Měla jsem velké štěstí. Chce hrát hodně deblových turnajů, je do toho zapálená a je z naší spolupráce nadšená. Pořád máme šanci Singapur uhrát," uvedla Hlaváčková o třiadvacetileté spoluhráčce, které patří 30. místo v singlovém žebříčku a 14. v deblovém.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články